Skip to main content

Ισπανία: Τέσσερις συλλήψεις μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά του πατέρα του Γιαμάλ

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα πάρκινγκ στην πόλη Ματαρό, κοντά στη Βαρκελώνη

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του πατέρα του Ισπανού ποδοσφαιριστή Λαμιν Γιαμάλ.

Ο Μουνίρ Νασραουί, ο πατέρας του 17χρονου αστέρα της Μπαρτσελόνα, νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση την Τετάρτη, αφού έφερε δύο μαχαιριές, σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομία της Καταλονίας.

Σε δήλωσή του στο Instagram την Πέμπτη, ο Nasraoui δήλωσε ότι «αισθάνεται καλύτερα» και ευχαρίστησε όλους για τα μηνύματα υποστήριξης.

Το περιστατικό

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα πάρκινγκ στην πόλη Ματαρό, κοντά στη Βαρκελώνη, όπου ζει ο πατέρας του Γιαμάλ, έπειτα από έναν καυγά μεταξύ του Νασράουι και κάποιων άλλων ανδρών, οι οποίοι ζουν επίσης στη γειτονιά αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η τοπική αστυνομία του Ματαρό διέλυσε τον προηγούμενο καυγά και βίντεο από το περιστατικό αυτό δείχνει τον πατέρα του Γιαμάλ να φοράει μια φανέλα με το όνομα του γιου του.

Συνελήφθησαν λίγο μετά την επίθεση

Όπως μεταδίδει το CNN, οι ύποπτοι δεν έχουν προηγούμενο ποινικό μητρώο. Τρεις συνελήφθησαν αργά την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την επίθεση, και ένας τέταρτος συνελήφθη την Πέμπτη.

Όλοι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν πιθανή κατηγορία για επίθεση και αναμένουν την απαγγελία κατηγοριών, η οποία αναμένεται το αργότερο την επόμενη Δευτέρα, ανέφερε το γραφείο Τύπου της αστυνομίας.

Ο Γιαμάλ, ο οποίος ήταν βασικός παίκτης στην κατάκτηση του Euro 2024 από την Ισπανία και θεωρείται ευρέως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους παίκτες του ποδοσφαίρου, εθεάθη στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, ενόψει της πρεμιέρας της ομάδας στη La Liga εκτός έδρας στη Βαλένθια το Σάββατο.

Ο έφηβος αστέρας του ποδοσφαίρου ανακηρύχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης του τουρνουά, αφού πέτυχε ένα θεαματικό γκολ στον ημιτελικό με τη Γαλλία και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ σε ένα γκολ του Νίκο Γουίλιαμς στη νίκη της ομάδας με 2-1 επί της Αγγλίας στον τελικό.

Πηγή: CNN