Skip to main content

Τζάσβιν Σάνγκα: Ποια είναι η «βασίλισσα της κεταμίνης» που κατηγορείται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Πολυτελής βίος, υψηλές γνωριμίες και ναρκο-γιάφκα στο Χόλιγουντ

Το -όχι κολακευτικό- προσωνύμιό της είναι η «βασίλισσα της κεταμίνης». Πρόκειται για την Τζάσβιν Σάνγκα (Jasveen Sangha), ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

Η Σάνγκα αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης του εμπορίου κεταμίνης με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Αμερικανοβρετανικής υπηκοότητας, η Σάνγκα εμφανίστηκε με μάλλον χαλαρή διάθεση και εμφάνιση στο δικαστήριο και δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

Όμως το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη με καταβολή εγγύησης, απερρίφθη από τους αμερικανούς αξιωματούχους και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη της τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η γιάφκα

Βάσει κατηγορητηρίου, ήταν η παρτίδα κεταμίνης που έφθασε από τη Σάνγκα τον Οκτώβριο του 2023 στον Μάθιου Πέρι, εκείνη που προκάλεσε τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού.

Η κυρία Sangha φέρεται να προμήθευε κεταμίνη από τη «γιάφκα» της τουλάχιστον από το 2019.

Πράγματι, το σπίτι της στο βόρειο Χόλιγουντ περιγράφεται ως ένα κέντρο «εμπορίου ναρκωτικών», αναφέρει ο Μάρτιν Εστράντα, εισαγγελέας των ΗΠΑ υπεύθυνος για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Μερικλα από τα ευρήματα στο σπίτι της Πηγή: Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Περισσότερα από 80 φιαλίδια κεταμίνης φέρεται να βρέθηκαν εκεί κατόπιν ερεύνης. Μαζί με χιλιάδες χάπια μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνη και Xanax.

Το σπίτι ήταν όντως γνωστό στους διάφορους κύκλους ως «η γιάφκα της Σάνγκα» και έτσι κατονομάζεται και στο κατηγορητήριο. Εκεί φέρεται να συσκεύαζε και να διένειμε ναρκωτικά.

Μόνο με διασημότητες

H Σάνγκα «ασχολείται μόνο με την ’υψηλή κοινωνία’ και σελέμπριτις» αναφέρει το κατηγορητήριο, ενώ ζει μια ζωή jetsetter την οποία, δεν χάνει ευκαιρία, να κοινοποιεί στα social media.

Μαρτυρίες φίλιων της λένε ότι η Σάνγκα χάρης τις υψηλές γνωριμίες της έχει στο παρελθόν καταφέρει να παρευρεθεί σε τελετές απονομών όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ.

Φωτογραφία από τα social media της Jasveen Sangha

Μάλιστα λίγο μετά από την μοιραία δόση του Πέρι, η Σάνγκα δημοσίευε φωτογραφίες της από τον πολυτελή βίο της, όπως πάρτι και ταξίδια σε Ιαπωνία και Μεξικό.

Το εισαγγελικό κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Σάνγκα προμήθευσε κεταμίνη στον Πέρι όταν έμαθε μέσω τρίτου ότι ο ηθοποιός ενδιαφέρεται για την ουσία.

Μάλιστα το κύκλωμα φέρεται να έμαθε στον επίσης κατηγορούμενο της υπόθεσης Κένεθ Ιγουασάμα (Kenneth Iwamasa), πώς να κάνει ένεση κεταμίνης στον Πέρι.

Τζασβίν Σάνγκα. Η βασίλισσα της κεταμίνης που φέρεται να έδωσε την μοιραία δόση κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2023, η Σάνγκα άρχισε να προμηθεύει τον Ιγουασάμα με κεταμίνη, οι δε εισαγγελείς λένε ότι γνώριζε ότι η κεταμίνη που πουλούσε μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα.

«Οι κατηγορούμενοι νοιάζονταν περισσότερο για το κέρδος που θα απεκόμιζαν από τον Πέρι παρά για την ευημερία του», αναφέρουν οι αρχές.

«Γνώριζε»

Η δικογραφία υποδηλώνει ότι η Σάνγκα γνώριζε για τους κινδύνους της κεταμίνης αφού προηγουμένως είχε πουλήσει σε έναν πελάτη ονόματι Κόντι Μακλόρι (Cody McLaury), ο οποίος είχε πεθάνει από υπερβολική δόση.

Μάλιστα λέγεται ότι ένα από τα μέλη της οικογένειάς του, της έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: «Η κεταμίνη που πούλησες στον αδερφό μου, τον σκότωσε».

Λίγες μέρες αργότερα, η Σάνγκα φέρεται να αναζήτησε στο Google τα εξής: «Μπορεί η κεταμίνη να είναι αιτία θανάτου;»

Με πληροφορίες από ΒΒC