Skip to main content

Νέα Ζηλανδία: Breaking bad… από φιλανθρωπικό ίδρυμα με καραμέλες γεμάτες μεθαμφεταμίνη

Έως και 400 άτομα μπορεί να έχουν λάβει τα συγκεκριμένα γλυκίσματα

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία προσπαθεί να εντοπίσει που έχει καταλήξει μια παρτίδα από καραμέλες που βρέθηκαν να περιέχουν μεθαμφεταμίνη και μάλιστα σε «δυνητικά θανατηφόρα επίπεδα».

Τις καραμέλες διένειμε εν αγνοία του φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Όκλαντ.

Έως και 400 άτομα μπορεί να έχουν λάβει τα γλυκά αυτά από την αποστολή του ιδρύματος. Αποτελούσαν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου τροφίμων, δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας.

Τα γλυκά δωρίστηκαν ανωνύμως από έναν φίλο της οργάνωσης μέσα σε σφραγισμένη συσκευασία λιανικής πώλησης.

Τουλάχιστον τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, αναζήτησαν ιατρική βοήθεια όταν τα κατανάλωσαν αν και ουδείς χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

600 δολάρια

«Δεν γνωρίζαμε ότι τα γλειφιτζούρια περιείχαν μεθαμφεταμίνη όταν διανεμήθηκαν», είπε εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης στο BBC.

Σημειωτέον ότι κάθε μία καραμέλα αξίζει, με την.. ναρκοπροσθήκη της, περίπου 601 δολάρια.

Η αστυνομία λέει ότι ενώ το περιστατικό θα μπορούσε να μην συνιστά σκόπιμη δολιοφθορά, δεν έχει βγάλει μέχρι στιγμής κανένα συμπέρασμα.

Με.. ιλαρή διάθεση

Η Ελεν Ρόμπινσον, διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω φιλανθρωπικής οργάνωσης (Auckland City Mission), είπε ότι μερικά από τα μέλη του προσωπικού της δοκίμασαν τα γλυκά και άρχισαν να «αισθάνονται μια ιλαρή διάθεση».

Στη συνέχεια έστειλαν μερικά σε ειδική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας για χημική ανάλυση, η οποία επιβεβαίωσε ότι όντως στα δείγματα περιέχονταν δυνητικά θανατηφόρα επίπεδα μεθαμφεταμίνης.

Μια συνήθης δόση για τους χρήστες μεθαμφεταμίνης κυμαίνεται μεταξύ 10 και 25 γραμμαρίων, επομένως τα μολυσμένα γλυκά περιείχαν έως και 300 δόσεις.

Η μεθαμφεταμίνη μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, ταχυκαρδία, επιληπτικές κρίσεις, υπερθερμία, παραλήρημα και απώλεια συνείδησης ή και θάνατο.