Skip to main content

Ισραήλ: Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, η «ώρα μηδέν»

Majid Asgaripour/WANA via Reuters

Τι αναφέρει το Fox, για την αναμενόμενη επίθεση από το Ιράν και τους «δορυφόρους» του

«Οι αξιωματούχοι στη Μέση Ανατολή πιστεύουν ότι φτάνουμε στην ώρα μηδέν» αναφέρει ο ανταποκριτής του Fox News στο εξωτερικό, Trey Yingst., επικαλούμενος ανώνυμες πηγές, στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Fox το Ιράν και οι εντολοδόχοι του στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Το Ιράν έχει απειλήσει με μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία.

Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή: Το Ιράν προ της επίθεσης, το Ισραήλ σε ετοιμότητα, οι ΗΠΑ ενισχύουν δυνάμεις

Το Τελ Αβίβ,  προετοιμάζεται επίσης για μια επίθεση αντιποίνων από τη Χεζμπολάχ, τον πληρεξούσιο του Ιράν στο Λίβανο, για τη δολοφονία του κορυφαίου διοικητή της τρομοκρατικής ομάδας, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Χανίγιε.

Διχασμένοι στο Ιράν

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε χθες ότι, ενώ ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν θέλει να αποφύγει μια σκληρή απάντηση, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης πιέζει να εξαπολύσει μια μεγαλύτερη επίθεση απ’ ό,τι στις 13-14 Απριλίου, όταν εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

naftemporiki.gr

Πληροφορίες ότι ο κύβος ερρίφθη για το Ιράν: Το σενάριο του κατακλυσμού