Skip to main content

Βραζιλία: Συντριβή αεροσκάφους στο Σάο Πάολο – Νεκροί οι 62 επιβαίνοντες

Με 62 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος με δυνατότητα μεταφοράς 68 επιβατών συνετρίβη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το απόγευμα της Παρασκευής (9/8).

Η αεροπορική εταιρία VoePass ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό ήταν 62 άτομα, 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος, με τον δήμαρχο της πόλης Βινιέντο να ανακοινώνει ότι όλοι τους είναι νεκροί.

Η αεροπορική εταιρεία VoePass δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τι προκάλεσε τη συντριβή.

Στιγμιότυπα που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΤV GloboΝews δείχνουν φλόγες και καπνούς να εκτείνονται σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Η πυροσβεστική υπηρεσία έστειλε επτά ομάδες στον τόπο της συντριβής.

Άλλα πλάνα εμφανίζουν επίσης το αεροσκάφος να χάνει ύψος και μετά να συντρίβεται.

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο, όταν έχασε το σήμα του λίγο πριν από τις 13:30 (τοπική ώρα).

Στην πόλη Vinhedo στην πολιτεία Σάο Πάολο, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, οι αξιωματούχοι λένε ότι μόνο ένα σπίτι στο τοπικό συγκρότημα κατοικιών έχει υποστεί ζημιές. Κανένας από τους κατοίκους δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης Βαλίνιο.

Λούλα: «Φαίνεται ότι όλοι πέθαναν»

Μιλώντας σε εκδήλωση νωρίτερα την Παρασκευή, ο Λούλα δήλωσε ότι «φαίνεται» ότι όλοι οι επιβάτες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή.

«Θα ήθελα να σηκωθούν όλοι όρθιοι για να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή, επειδή ένα αεροπλάνο μόλις συνετρίβη στην πόλη Vinhedo, στο Σάο Πάολο, με 58 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος και φαίνεται ότι όλοι πέθαναν», είπε, σε βίντεο της δήλωσής του που μοιράστηκε στο X.


Στις εικόνες από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας, διακρίνονται πυκνοί καπνοί να υψώνονται στον ουρανό από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από Associated Press, CNN