Skip to main content

ΗΠΑ: Αλιγάτορας «βγήκε βόλτα» στον δρόμο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Ντέμπι (βίντεο)

«Φανταστείτε να περπατάτε στη γωνία και να βλέπετε αυτό το πλάσμα»

Όσο η τροπική καταιγίδα Ντέμπι πλήττει την Νότια Καρολίνα, οι αλιγάτορες και τα γατόψαρα της περιοχής δοκιμάζουν νέα νερά- από λακκούβες μέχρι πισίνες στις αυλές και τους ενδιάμεσους δρόμους.

Σε ένα viral βίντεο, ο Robert Moose Rini παρακολουθεί από το όχημά του έναν αλιγάτορα να διασχίζει έναν βροχερό δρόμο του Hilton Head Island πριν κάνει ένα γρήγορο διάλειμμα σε μια λακκούβα.

Ο Rini λέει ότι είδε για πρώτη φορά το ζώο στη λωρίδα στροφής του πολυσύχναστου δρόμου.

«Φανταστείτε να περπατάτε στη γωνία και να βλέπετε αυτό το πλάσμα», είπε.


Είναι ένας κοινός φόβος, που εμφανίζεται σε αμφίβολες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε εποχή τυφώνα: τα αρπακτικά εμφανίζονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Οι ψεύτικες εικόνες καρχαριών σε πλημμυρισμένους από καταιγίδες δρόμους είναι τόσο συνηθισμένες, που έχουν τη δική τους σελίδα στη Wikipedia. Αλλά αλιγάτορες σε αυλές; Αυτοί είναι πραγματικοί για πολλούς Αμερικανούς στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και την Καρολίνα.

Η συμπεριφορά των άγριων ζώων

Οι ειδικοί της άγριας ζωής λένε ότι οι αλιγάτορες συνήθως δεν απομακρύνονται πολύ από τα φυσικά τους περιβάλλοντα. Παραμένουν στο γλυκό νερό και τους αρέσει να σκάβουν κάτω όταν αισθάνονται ότι έρχεται καταιγίδα, αναφέρει η εφημερίδα The State της Νότιας Καρολίνας.

Αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς αλιγάτορες και άλλα πλάσματα υγροτόπων εκεί όπου οι ανθρώπινες γειτονιές και οι αναπτύξεις, όπως τα γήπεδα γκολφ, εφάπτονται με λίμνες γλυκού νερού, ποτάμια και υγροτόπους.

Αυτό το καλοκαίρι, ο τυφώνας Beryl και η τροπική καταιγίδα Alberto θεωρήθηκαν ότι ώθησαν σχεδόν 200 κροκόδειλους να εξερευνήσουν πιο κατοικημένες περιοχές στο Tamaulipas, μια μεξικανική πολιτεία που συνορεύει με το Τέξας, ανέφερε η εφημερίδα Austin American-Statesman.

Στη Νότια Καρολίνα, αρκετά βίντεο δείχνουν αλιγάτορες να ξεπροβάλλουν στους δρόμους. Μια γυναίκα στο Χίλτον Χεντ δήλωσε στην εφημερίδα Island Packet ότι κοίταξε έξω από το παράθυρό της και είδε ότι είχε έναν crasher στην πισίνα – έναν μικρό αλιγάτορα που απολάμβανε την ρηχή άκρη.

Η Επιτροπή Προστασίας της Άγριας Ζωής και των Ψαριών της Φλόριντα προειδοποιεί ότι ακόμη και σε γειτονιές όπου οι κάτοικοι έχουν μάθει να συνυπάρχουν με τους αλιγάτορες, «το ενδεχόμενο σύγκρουσης υπάρχει πάντα».

Πηγή: BBC