Skip to main content

Taylor Swift: Και 3η σύλληψη για τα σχέδια επίθεσης σε συναυλία της στη Βιέννη

Ένας 18χρονος, υπήκοος Ιράκ, τέθηκε υπό κράτηση αφού φέρεται να είχε επαφή με τον βασικό ύποπτο

Ένα τρίτο άτομο, επίσης νεαρής ηλικίας, τέθηκε υπό κράτηση για εμπλοκή στη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στις συναυλίες της Taylor Swift στη Βιέννη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γκέρχαρντ Κάρνερ, ένας 18χρονος, υπήκοος Ιράκ, τέθηκε υπό κράτηση αφού φέρεται να είχε επαφή με τον βασικό ύποπτο.

Taylor Swift: Τρεις συναυλίες που δεν έγιναν ποτέ και άλλες μικροϊστορίες από τη Βιέννη

Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστρίας, υλικά κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν σε σπίτι ενός εκ των άλλων δύο υπόπτων, ενώ στην οικία του τρίτου υπόπτου βρέθηκε υλικό της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένας από τους υπόπτους ομολόγησε ότι σχεδίαζε «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους έξω από τον χώρο της συναυλίας».

Ο κύριος ύποπτος είναι Αυστριακός 19 ετών με ρίζες από τη Βόρεια Μακεδονία. Ο άλλος ύποπτος, 17χρονος υπήκοος Αυστρίας με τουρκικές και κροατικές ρίζες, συνελήφθη κοντά στο στάδιο όπου θα πραγματοποιούνταν οι συναυλίες.

Ήθελαν να διαπράξουν επίθεση έξω από το στάδιο

Αξιωματούχοι ασφαλείας εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί ήθελαν να διαπράξουν επίθεση με μαχαίρια ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το στάδιο όπου θα διοργανώνονταν οι συναυλίες.

Ο 19χρονος ομολόγησε τα σχέδια για επίθεση, ενώ ο 17χρονος είχε προσληφθεί προ ημερών σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες για τις συναυλίες.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ακυρώθηκαν οι τρεις sold out συναυλίες.