Skip to main content

Taylor Swift: Τρεις συναυλίες που δεν έγιναν ποτέ και άλλες μικροϊστορίες από τη Βιέννη

(REUTERS/Louisa Off)

Το κλίμα στην αυστριακή πρωτεύουσα μετά την αποκάλυψη του τρομοκρατικού σχεδίου που οδήγησε στην ακύρωση των συναυλιών της αμερικανίδας ποπ σταρ

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα εξελισσόταν έτσι μια τεράστια συναυλία που θα συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμου. Όταν απογειωθήκαμε από την Αθήνα σε ένα αεροπλάνο γεμάτο ενθουσιώδεις Swifties ανυπομονούσαμε για τη μνημειώδη πλέον φράση “Welcome to the eras tour” που θα ακούγαμε στις τρεις συναυλίες της Taylor Swift στη Βιέννη.

Τα αεροπλάνα από Αθήνα και προφανώς κ από αλλού ήταν γεμάτα οπαδούς της Τέιλορ αλλά και ολόκληρη η Βιέννη το ίδιο. Όπου και να μπορούσες έβλεπες κόσμο με μπλουζάκια τσάντες κ τα περίφημα βραχιολακια που ανταλλάσσουν οι Swifties στις συναυλίες της Τέιλορ που είναι πλέον ιεροτελεστία.

Στο merch έξω από το Ερνστ Χαπελ ως το απόγευμα της Τετάρτης δεν υπήρχε καμία ισχυρή αστυνομική παρουσία. Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί από φανς που αγόραζαν μπλουζάκια, φουτερακια και λοιπά προϊόντα της Τέιλορ Σουίφτ.

Φωτ. naftemporiki.gr

Γυρνώντας στο κέντρο της Βιέννης μαθαίνουμε για τις δύο συλλήψεις. Και πάλι όμως δεν περίμενε κανείς -στην αρχή τουλάχιστον- πως θα ακυρώνονταν οι 3 sold out συναυλίες με 60.000 κόσμο μέσα και άλλες 20.000 απέξω. Σε κάθε βραδιά.

Φωτ. naftemporiki.gr

Όταν ανακοινώθηκε η ακύρωση η Βιέννη «νέκρωσε». Κόσμος έκλαιγε στο μετρό, στις πλατείες ακόμη και στα ξενοδοχεία που είχαν κατακλύσει οι οπαδοί της Τέιλορ Σουιφτ.

«Ήρθαμε από τη Φινλανδία μόνο για τη συναυλία» μας είπαν δύο κορίτσια. Άλλοι ήρθαν από Ρουμανία, πολλοί από την Ελλάδα και πολλοί από τις ΗΠΑ.

«Κανονίσαμε το ταξίδι ένα χρόνο πριν. Αγοράσαμε εισιτήρια, κλείσαμε ξενοδοχεία και αεροπορικά» λέει μια Ελληνίδα.

Μετά το αρχικό σοκ, το μούδιασμα και την στενοχώρια, και διαβάζοντας την ομολογία του ενός συλληφθέντος, προφανώς καταλάβαμε ότι ήταν η σωστή απόφαση. Ο 19χρονος που ομολόγησε, σκόπευε να ανατιναχθεί, ενώ προηγουμένως ήθελε με τους συνεργούς του να εμβολίσουν το πλήθος.

Την Πέμπτη οι Swifties προσπάθησαν να αναπτερωσουν το ηθικό τους και συνέβη κάτι πρωτοφανές: συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης τραγουδώντας. Ήταν εκεί όλη την ημέρα.

Ο δήμος της Βιέννης ετοίμασε δράσεις για τους απαρηγόρητους Swifties, σε μία προσπάθεια να μετριάσει την απογοήτευσή τους.

Κ όχι μόνο αυτό το μουσείο Albertina ειχε δωρεάν είσοδο για τους κατόχους εισιτηρίων, εστιατόρια είχαν δωρεάν γεύματα για όσους είχαν εισιτήριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία έδιναν μικρά δωράκια στους Swifties πελάτες τους.

All too well…

Φωτ. naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ομολόγησε για ISIS ο 19χρονος που σχεδίαζε επίθεση στις συναυλίες της Taylor Swift

Taylor Swift: Οι συναυλίες στο Λονδίνο δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Αυστρία