Skip to main content

Taylor Swift: Υλικό της Αλ Κάιντα και του ISIS στην κατοχή ενός εκ των υπόπτων για σχεδιασμό επίθεσης σε συναυλία στη Βιέννη

REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Οι συναυλίες της Taylor Swift στη Βιέννη ματαιώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από χθες

Υλικό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα βρέθηκε στο σπίτι του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Αυστρίας για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλία της Taylor Swift (Τέιλορ Σουίφτ) στη Βιέννη.

Οι συναυλίες της Taylor Swift στη Βιέννη ματαιώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από χθες.

Κατά τις αυστριακές αρχές, ο δεύτερος ύποπτος, 17χρονος υπήκοος Αυστρίας με τουρκικές και κροατικές ρίζες, συνελήφθη κοντά στο στάδιο, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες.

Σύμφωνα με το Associated Press, για εμπλοκή στην υπόθεση είχε συλληφθεί και ένας 19χρονος Αυστριακός με ρίζες από τη Βόρεια Μακεδονία, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χημικές ουσίες.

Ήθελαν να διαπράξουν επίθεση έξω από το στάδιο

Αξιωματούχοι ασφαλείας εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί ήθελαν να διαπράξουν με μαχαίρια ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς επίθεση έξω από το στάδιο όπου θα διοργανώνονταν οι συναυλίες.

Ο 19χρονος ομολόγησε τα σχέδια για επίθεση, ενώ ο 17χρονος είχε προσληφθεί προ ημερών σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες για τις συναυλίες.

Δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γκέρχαρντ Κάρνερ, σε δηλώσεις του από τη Βιέννη σημείωσε ότι δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι.

«Η κατάσταση ήταν σοβαρή, η κατάσταση είναι σοβαρή. Αλλά μπορούμε επίσης να πούμε: Αποφεύχθηκε μια τραγωδία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Associated Press.