Skip to main content

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία κάνει αισθητή την επίδρασή της στην παγκόσμια αρένα

Η Τουρκία αυξάνει τη δύναμή της

Οι τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας σημειώνουν άνοδο στη λίστα Defense News Top 100 2024, όπως ανακοίνωσε ο Haluk Görgün, -πρόεδρος της Defence Industries- στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Το ταξίδι μας προς την κορυφή συνεχίζεται με 5 εταιρείες στην πρώτη 100άδα και 2 στην πρώτη 50άδα. Ο αριθμός μας αυξάνεται, η άνοδός μας συνεχίζεται, η δύναμή μας μεγαλώνει και ο αντίκτυπός μας είναι αισθητός. Οι εταιρείες της αμυντικής μας βιομηχανίας, οι οποίες αποτελούν αντανάκλαση της εθνικής μας δύναμης, συνεχίζουν την άνοδό τους στην παγκόσμια σκηνή με πλήρη ταχύτητα.

Θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να καταστήσουμε αυτή την άνοδο στο Defence News Top 100 βιώσιμη. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία προσφέρει εμπιστοσύνη στον κόσμο και στη χώρα μας, θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα σύμβολα της δύναμης και της ανεξαρτησίας του έθνους μας».

Αναλυτικά οι εταιρείες

Η ASELSAN κατέλαβε την 42η θέση, η TAI την 50η, η Roketsan την 71η, η Makine ve Kimya Endüstrisi την 84η και η ASFAT την 94η.

Έξι από τις 10 κορυφαίες εταιρείες προέρχονται από τις ΗΠΑ, τρεις από την Κίνα και μία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πρώτη 10άδα του καταλόγου, υπήρχαν 6 εταιρείες από τις ΗΠΑ, 3 εταιρείες από την Κίνα και 1 εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Lockheed Martin παρέμεινε στην κορυφή, ακολουθούμενη από την Aviation Industry Corporation of China και την RTX.

Η Northrop Grumman κατέλαβε την 4η θέση, η General Dynamics την 5η και η Boeing την 6η θέση στη λίστα.

Η BAE Systems κατέλαβε την 7η θέση, η China State Shipbuilding Corporation Limited την 8η, η China North Industries Group Corporation Limited την 9η και η L3Harris Technologies την 10η.