Skip to main content

Τον Τιμ Γουόλζ επέλεξε για αντιπρόεδρο η Κάμαλα Χάρις

EPA/SHAWN THEW

Ποιος είναι ο εκλεκτός της Κάμαλα Χάρις που υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο

Τον 59χρονο κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ διάλεξε η Κάμαλα Χάρις για τη θέση του αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, ενόψει τον προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Η απόφαση τερματίζει τις έντονες εικασίες σχετικά με το ποιον υποψήφιο θα επέλεγε η Χάρις για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρο, και την επιλογή του για αντιπρόεδρο, τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς.

Ο πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου κέρδισε την εμπιστοσύνη των Δημοκρατικών για το άνετο του προφίλ και την ικανότητά του να «απαντά» στον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να φαίνεται επιθετικός.

Διασυνοριακή απήχηση

Παρόλο που η Μινεσότα δεν είναι μια κρίσιμη πολιτεία», η εκστρατεία της Χάρις μπορεί να ελπίζει ότι ο Γουόλζ έχει μεσοδυτική διασυνοριακή απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, τα οποία θα βοηθήσουν να κριθεί αυτή η εκλογή.

Ο ίδιος του οποίου μπορεί το όνομα να μην ήταν γνωστό στους Δημοκρατικούς μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά μερικές φορές «το μαύρο άλογο κερδίζει την κούρσα», αναφέρει το cnn.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλζ

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Γουόλζ διανύει σήμερα τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Προηγουμένως υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια με συντηρητικές τάσεις, στην οποία, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούσαν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι.

Επιπλέον, κωδικοποίησε το δικαίωμα στην άμβλωση, υπέγραψε καθολικά δωρεάν σχολικά γεύματα, νομιμοποίησε την ψυχαγωγική μαριχουάνα και έδωσε δικαίωμα ψήφου σε πρώην κρατούμενους.

Ο 59χρονος πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνια θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχημένη έναρξη της εκστρατείας του, αφού ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των Δημοκρατικών συναδέλφων του και εγκατέλειψε την κούρσα μετά από μια καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Η Χάρις και ο «εκλεκτός της» μπορούν να περιμένουν μια ενθουσιώδη υποδοχή στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο που ξεκινά στις 19 Αυγούστου.

Την έχουν υποστηρίξει οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Δημοσκόπηση των New York Times/Siena College σε εθνικό επίπεδο που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου διαπίστωσε ότι η Χάρις μείωσε το μέχρι πρότινος σημαντικό προβάδισμα του Τραμπ.

Ο Τραμπ προηγούνταν της Χάρις με 48% έναντι 46% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με ένα προβάδισμα 49% έναντι 41% έναντι του Μπάιντεν στις αρχές Ιουλίου.

Τραμπ: Επικίνδυνος αριστεριστής

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «επικίνδυνο αριστεριστή» τον Τιμ Γουόλς αφού ανακοινώθηκε ότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότας θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Όπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ, η εκπρόσωπος του επιτείου του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.