Skip to main content

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί στις διαδηλώσεις

REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Ο απολογισμός βασίζεται σε στοιχεία τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία

Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές, καθώς 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο απολογισμός βασίζεται σε στοιχεία τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Συγκρούσεις αστυνομίας – πολιτών

Μέσω χρήσης δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, η αστυνομία επιχείρησε την Κυριακή να διαλύσει συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Τον Ιούλιο, τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 10.000 συνελήφθησαν, όταν ξέσπασαν ταραχές στο περιθώριο διαδηλώσεων υπό την καθοδήγηση φοιτητικών ομάδων, που διαμαρτύρονταν κατά των περιορισμών για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Έρευνα έχει ζητήσει ο ΟΗΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ ζήτησε προ 10 ημερών έρευνα για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν θύματα βίαιων επιθέσεων από ομάδες προφανώς προσκείμενες στην κυβέρνηση και πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για να προστατευθούν», δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

Διαβάστε επίσης:

Μπανγκλαντές: Απαγορεύτηκε το κόμμα Jamaat-e-Islami μετά τις βίαιες διαδηλώσεις