Skip to main content

Η Γαλλία καλεί τους πολίτες να φύγουν από το Ιράν το ταχύτερο δυνατό

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Η ανακοίνωση του Κε ντ' Ορσέ

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε σήμερα τους Γάλλους ταξιδιώτες «που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιράν» να εγκαταλείψουν τη χώρα το ταχύτερο δυνατό, λόγω του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τεχεράνη μετά τη δολοφονία ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Δεν διευκρινίζει τον αριθμό των Γάλλων τους οποίους μπορεί να αφορά αυτή η νέα σύσταση, όμως υπενθυμίζει πως το σύνολο της ιρανικής επικράτειας έχει τεθεί στο κόκκινο στην κάρτα συμβουλών προς τους ταξιδιώτες.

«Ως εκ τούτου αποτρέπουμε επισήμως τους Γάλλους υπηκόους από το να μεταβαίνουν στο Ιράν, όποια κι αν είναι η αιτία» της μετακίνησής τους, προσθέτει.

«Λόγω του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή, οι Γάλλοι ταξιδιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιράν καλούνται να αναχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει ακόμη το Κε ντ’ Ορσέ.

«Ενδιαμέσως, καλούνται (…) να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση, να κρατηθούν μακριά από διαδηλώσεις, να ενημερώνονται για την κατάσταση και να συμβουλεύονται τακτικά τον ιστότοπο της πρεσβείας».

Πηγή ΑΜΠΕ