Skip to main content

Ισμαήλ Χανίγια: Η απαθής αντίδραση όταν μάθαινε ότι δολοφονήθηκαν 3 γιοι και 4 εγγόνια του (βίντεο)

Ο Ισμαήλ Χανίγια με τον εγγονό του/ Χ

«Ο Αλάχ να αναπαύσει την ψυχή τους», είπε και συνέχισε σαν μην συνέβη τίποτα την ξενάγησή του σε νοσοκομείο του Κατάρ

Δεκάδες βίντεο από παλαιότερες ομιλίες και επίσημες επισκέψεις του Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media.

Ξεχωρίζει ένα βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο έχει αποτυπώσει τη στιγμή, που ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς ενημερώνεται τηλεφωνικά, ενώ ξεναγείται στους χώρους ενός νέου νοσοκομείου στο Κατάρ, ότι τρεις από τους γιους του (είχε συνολικά 13 παιδιά) και 4 εγγόνια του έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα.

Θα περίμενε κανείς η είδηση να τον συγκλονίζει, να διακρίνει σοκ, πόνο, θλίψη στο πρόσωπο και τις κινήσεις του. Αντ’αυτού η αντίδραση μαρτυρά πλήρη απάθεια. Ένας συγγενής ακούγεται να τον τον ενημερώνει κλαίγοντας για το τι έχει συμβεί.

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους», λέει ψύχραιμος αυτός. Οι Καταριανοί αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν τον ρωτούν εάν θέλει να σταματήσει την ξενάγηση. «Όχι, συνεχίζουμε κανονικά», απαντά εκείνος, σαν μην έχει συμβεί τίποτα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στην επίσημη δήλωσή του μετά τον θάνατο των παιδιών του είχε πει: «Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου».

Ολες οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία Χανίγια και η σημασία τους στο liveblog της Ναυτεμπορικής.