Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετά τον Ερντογάν και ο Χαμενέι καταδικάζει τον ασεβή «Μυστικό Δείπνο»

Majid Asgaripour/WANA via REUTERS

Η ανάρτηση του Ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Μετά την αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σειρά πήρε και ο Ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενέϊ. 

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει «Ο σεβασμός για τον Ιησού Χριστό είναι ένα αδιαμφισβήτητο, οριστικό ζήτημα για τους μουσουλμάνους. Καταδικάζουμε αυτές τις προσβολές που στρέφονται κατά των ιερών μορφών των θείων θρησκειών, συμπεριλαμβανομένου του Ιησού Χριστού».

Καταδίκασε ο Ερντογάν

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο των δηλώσεών του στη «Διευρυμένη Συνάντηση Επαρχιακών Προέδρων» που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, βρήκε «παράθυρο» με αφορμή την απαράδεκτη αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, να επιτεθεί στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ειδικότερα δήλωσε ότι «Η ανηθικότητα που στήθηκε κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις διαστάσεις της απειλής που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που θέλουν να γίνει στο Παρίσι είναι ένα σχέδιο που φέρνει τους ανθρώπους, που είναι ισότιμα πλάσματα, ακόμα και πιο χαμηλά από τα ζώα».

Ενώ πρόσθεσε ότι «θα καλέσω τον κ. Πάπα με την πρώτη ευκαιρία. Θα μοιραστώ την ανηθικότητα εναντίον του χριστιανικού κόσμου και όλων των χριστιανών».