Skip to main content

Βρετανία: Στο Σάουθπορτ ο Στάρμερ μια μέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι

REUTERS/Temilade Adelaja/Pool

Ο Στάρμερ κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια - Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρία μικρά κορίτσια

Τον τόπο της χθεσινής τραγωδίας, στο Σάουθπορτ, βρέθηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, μια μέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι που άφησε πίσω της τρία νεκρά παιδιά.

Ο Στάρμερ κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια ανάμεσα στις άλλες πολυάριθμες ανθοδέσμες που είχαν αφήσει κάτοικοι στο σημείο αυτό.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο Στάρμερ δήλωσε: «Ήρθα εδώ για να εκφράσω τον σεβασμό μου στα θύματα και τις οικογένειες που βιώνουν σκληρό πόνο και θλίψη που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να φανταστούν – δεν μπορώ να φανταστώ, ως πατέρας ο ίδιος».

REUTERS/Temilade Adelaja/Pool

Ο Στάρμερ έσφιξε επίσης το χέρι των πυροσβεστών και του προσωπικού του ασθενοφόρου κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα του Σάουθπορτ και τους είπε ότι είναι «απίστευτα περήφανος» για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην τραγωδία.

Η κατάσταση των τραυματιών

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι με θύματα τρία μικρά κορίτσια που παρακολουθούσαν ένα μάθημα χορού.

Άλλα πέντε παιδιά και δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν στην επίθεση στην οδό Hart Street το πρωί της Δευτέρας εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η ακριβής κατάσταση τριών άλλων παιδιών που τραυματίστηκαν δεν είναι γνωστή – αλλά όλα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ.

Στο νοσοκομείο και η διοργανώτρια του εργαστηρίου χορού

Ένας από τους τραυματίες ενήλικες είναι η δασκάλα παιδικής γιόγκα Leanne Lucas, η οποία συνδιοργάνωσε την εκδήλωση για την Taylor Swift στο The Hart Space. Το εργαστήριο χορού απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας έξι έως 11 ετών.

Συγγενής δήλωσε στο Sky News ότι η κ. Lucas νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος ενήλικας είναι ο John Hayes, 63 ετών, επιχειρηματίας που εργάζεται στο The Hart Space, όπως δήλωσε η σύζυγός του Helen στο Sky News. Είπε ότι μαχαιρώθηκε στο πόδι καθώς προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη.

Ένα 17χρονο αγόρι από το Banks στο Lancashire συνελήφθη και κρατείται ως ύποπτος για φόνο και απόπειρα δολοφονίας. Μια περιοχή του χωριού, που βρίσκεται λίγο έξω από το Σάουθπορτ, αποκλείστηκε χθες από την αστυνομία.

Με πληροφορίες από Skynews