Skip to main content

Ο Κιμ πάχυνε ξανά και αναζητεί φάρμακα στο εξωτερικό

KCNA via REUTERS

Πρόσφατα πλάνα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο Κιμ ξανάβαλε κιλά

Νέα φάρμακα στο εξωτερικό για τον Κιμ Γιονγκ Ουν αναζητεί το επιτελείο του καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φαίνεται πως ξαναπήρε βάρος ενώ εικάζεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη.

Την «αναζήτηση» δημοσιοποίησε η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Ο 40χρονος Κιμ, λάτρης του ποτού και του καπνίσματος, προέρχεται από οικογένεια με βαρύ ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς του που κυβέρνησαν τη Βόρεια Κορέα πριν από το 2011, είχαν πεθάνει από καρδιακά προβλήματα.

Παρατηρητές των τεκταινομένων στη Βόρειο Κορέα λένε ότι ο Κιμ (ύψους περί το 1.70) ζύγιζε κάποτε 140 κιλά αλλά έχασε μεγάλο βάρος το 2021, πιθανότατα μετά από αλλαγή στη διατροφή του.

Ωστόσο, πρόσφατα πλάνα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο Κιμ ξανάβαλε κιλά.

Ξανά 140

Τη Δευτέρα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Νότιας Κορέας ανακοίνωσε στους βουλευτές της χώρας (σε μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση) ότι ο Κιμ υπολογίζεται ότι ζυγίζει ξανά περίπου 140 κιλά και ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις κλειστές χώρες στον κόσμο και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας τρόπος για τους ξένους να γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες υγείας του Κιμ.