Skip to main content

Επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν: Καταδικάζει ο Γκουτέρες

Τι δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την πολύνεκρη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν, έδαφος προσαρτημένο στο Ισραήλ, για την οποία κατηγορείται η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και κάλεσε «όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

«Οι άμαχοι και κυρίως τα παιδιά, δεν πρέπει να συνεχίσουν να φέρουν το βάρος της φρικτής βίας που μαστίζει την περιοχή», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, μέσω του εκπροσώπου του, την επόμενη ημέρα της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Έκκληση για «να αποτραπεί απίστευτη καταστροφή»

Έκκληση για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, απηύθυναν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο διοικητής των κυανόκρανων στη χώρα μετά την εκτόξευση ρουκέτας η οποία σκότωσε παιδιά και εφήβους στο  υψίπεδο του Γκολάν χθες Σάββατο, εξέλιξη η οποία ανεβάζει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

ΟΗΕ: Έκκληση σε Ισραήλ-Χεζμπολάχ για «να αποτραπεί απίστευτη καταστροφή»

Η επίθεση εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων στο υψίπεδο του Γκολάν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά. Το Ισραήλ κατηγόρησε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά για την εκτόξευση. Το κίνημα διέψευσε ότι ευθύνεται.

Διαβάστε επίσης: 

Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Ο πόλεμος που θα βυθίσει τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο στην άβυσσο;