Skip to main content

Λίβανος: ΟΙ ΗΠΑ να μεσολαβήσουν στο Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

REUTERS/Ammar Awad/File Photo

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης με τις εχθροπραξίες Ισραήλ – Χεζμπολάχ επιδιώκει η κυβέρνηση του Λιβάνου, καλώντας τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ.

Οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στο Ρόιτερς, αντίστοιχα οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση του Λιβάνου να μεταφέρει μήνυμα για αυτοσυγκράτηση και στην ίδια τη Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου για την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά και νέοι, ενώ Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό.

Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Ο πόλεμος που θα βυθίσει τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο στην άβυσσο;

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για το περιστατικό αυτό και δεν επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, που βρίσκεται στο Τόκιο, όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπεσε στα υψίπεδα του Γκολάν εκτοξεύτηκε από την Χεζμπολάχ και «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».