Skip to main content

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή κατά Χεζμπολάχ στο Ν. Λίβανο

REUTERS/Avi Ohayon

Σε αντίποινα για το θάνατο 12 νεαρών από εκτόξευση ρουκέτας που έπληξε γήπεδο στο υψίπεδο του Γκολάν.

Θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έπληξαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό επιτελείο.

Η αναμενόμενη και από τη Χεζμπολάχ επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας που έπληξε γήπεδο σε κοινότητα στο προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν χθες, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 παιδιά και νέοι ηλικίας δέκα ως είκοσι ετών.

Η Χεμπολάχ πάντως είχε διαψεύσει πως η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από μαχητές της, κάτι που απέρριψαν οι ισραηλινές αρχές αποδίδοντάς της την ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων» θέσεων της Χεζμπολάχ τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο», ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων και τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχές Σαμπρίχα, Μπουρτζ ελ Σμάλι, Μπεκάα, Κφαρκέλα, Ραμπ Ελ Ταλάτιν, Χιάμ και Τάιρ Χάρφα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο: Εσπευσμένα στο Ισραήλ ο Νετανιάχου

Νωρίτερα, η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο διοικητής των κυανόκρανων στη χώρα αυτή απηύθυναν τις πρώτες πρωινές ώρες έκκληση προς τα μέρη να ασκήσουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ προεξοφλούσε «σκληρή» επιχείρηση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον θέσεών της στον Λίβανο, εν είδει αντιποίνων για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο υψίπεδο του Γκολάν.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή μήνες τώρα, επαγρυπνούμε για επίθεση από τον εχθρό», δήλωσαν πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Δεν είναι κάτι καινούργιο, βρισκόμαστε σε μόνιμη ετοιμότητα», πρόσθεσαν.