Skip to main content

Κάμαλα Χάρις: Καταδίκασε το κάψιμο αμερικανικών σημαιών στις διαδηλώσεις ενάντια στην ομιλία Νετανιάχου

REUTERS/Amr Alfiky

«Αυτή η σημαία είναι σύμβολο των υψηλότερων ιδανικών μας ως έθνος και αντιπροσωπεύει όσα υπόσχεται η Αμερική»

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «απεχθείς πράξεις αντιπατριωτικών διαδηλωτών» έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station στην Ουάσινγκτον.

Αναφερόταν στο κάψιμο αμερικανικών σημαιών από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές. σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της ομιλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Καταδικάζω το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας. Αυτή η σημαία είναι σύμβολο των υψηλότερων ιδανικών μας ως έθνος και αντιπροσωπεύει όσα υπόσχεται η Αμερική. Δεν πρέπει ποτέ να βεβηλώνεται με αυτόν τον τρόπο», είπε η Χάρις σε ανακοίνωσή της που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος.

H θέση της για τον πόλεμο στη Γάζα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χάρις – ανεξάρτητα από την κριτική της για την προσβολή του εθνικού συμβόλου – έχει επανειλημμένα εξαπολύσει πυρά για τις τεράστιες απώλειες αμάχων στη Γάζα, κάνοντας λόγο για την απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο πρόσωπό της ο Νετανιάχου σίγουρα δεν βλέπει έναν σύμμαχο, όπως συμβαίνει με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Ετοιμάζεται «πραξικόπημα» κατά της Καμάλα Χάρις;

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters