Skip to main content

Επίθεση Ομέρ Τσελίκ κατά Νίκου Δένδια – «Θέλει να καταπιεί την Κύπρο»

EPA/OLIVIER HOSLET

Αφορμή οι δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Κύπρο

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε μετά τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Κύπρο, παρότι ο κ. Δένδιας δεν ανέφερε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας για την εισβολή στην Κύπρο.

Ωστόσο η Άγκυρα επιμένει στην τακτική της να επιτίθεται προσωπικά στον κ. Νίκο Δένδια με στόχο την υπονόμευσή του στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με απώτερο στόχο την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Άμυνας και τον περιορισμό των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η «Ατζέντα 2030» ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Σε παραλήρημα ο Μπαχτσελί: «Η ελληνική πλευρά σαμποτάρει τη λύση για το Κυπριακό» – Επίθεση σε Νίκο Δένδια

«Σκανδαλώδη λόγια του Έλληνα υπουργού»

Ειδικότερα ανέφερε ότι «Γιορτάσαμε την 50ή επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικά στάδια της τουρκοκυπριακής υπόθεσης. Βλέπουμε από τις δηλώσεις της ελληνικής πλευράς ότι είναι σημαντικό να προστατεύσουμε το Κυπριακό. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός μας, όλος ο κόσμος βλέπει ότι δεν υπάρχει ομοσπονδιακή λύση. Φαίνεται ότι η δήλωση του Έλληνα Υπουργού δεν είναι ομοσπονδιακή δήλωση, αλλά μάλλον την έκανε για να καταπιεί ολόκληρη την Κύπρο. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι δυνατό».

Πηγή hurriyet

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα – Πέντε πολεμικά πλοία μεταξύ Κάσου και Καρπάθου