Skip to main content

ΗΠΑ: Πού εστιάζει ο Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Κάμαλα Χάρις

REUTERS/Brian Snyder

«Αλλάζει ταχύτητες» ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους θα «επενδύσει» ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να τους δείξει ότι η πιθανή νέα του αντίπαλος, Κάμαλα Χάρις, έχει αφήσει το στίγμα της σε δύο θέματα, στα οποία στηρίζει την δική του ενδεχόμενη νίκη τον Νοέμβριο: την μετανάστευση και το κόστος ζωής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πηγές μέσα από την εκστρατεία του Τραμπ δήλωσαν ότι θα παρουσιάσει την Κάμαλα Χάρις, στην οποία έδωσε το χρίσμα το Τζο Μπάιντεν μετά την απόσυρσή του την Κυριακή, ως τον «συγκυβερνήτη» των πολιτικών της κυβέρνησης που, όπως λέει, βρίσκονται πίσω και από τις δύο πηγές δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων.

Γιατί αυτοί οι άξονες

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι θα τη συνδέσει όσο το δυνατόν στενότερα με τη μεταναστευτική πολιτική του Μπάιντεν, η οποία, σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικανούς, ευθύνεται για την απότομη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα με το Μεξικό.

Η δεύτερη γραμμή επίθεσης θα περιστραφεί γύρω από την οικονομία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με το υψηλό κόστος των τροφίμων και των καυσίμων, καθώς και με τα επιτόκια που έχουν καταστήσει την αγορά κατοικίας λιγότερο προσιτή.

Πηγή: Reuters