Skip to main content

CNN: Ο Τραμπ είχε δωρίσει παλιότερα χρήματα στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις στην Καλιφόρνια

REUTERS/Mike Segar

Συνολικά 6.000 δολάρια

Αν η Κάμαλα Χάρις καταλήξει να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, θα έχει απέναντί της έναν πρώην χρηματοδότη της προεκλογικής της εκστρατείας.

Σύμφωνα με τα αρχεία χρηματοδότησης των εκστρατειών στην Καλιφόρνια, ο Τραμπ συνεισέφερε συνολικά 6.000 δολάρια στις εκστρατείες της Χάρις για τη θέση του γενικού εισαγγελέα μεταξύ 2011 και 2013. Ο Τραμπ συνεισέφερε 5.000 δολάρια στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις το 2011 και έδωσε επιπλέον 1.000 δολάρια το 2013.

Τα πολιτειακά αρχεία δείχνουν ότι ο Τραμπ συνεισέφερε επίσης σε έναν άλλο επίδοξο αντίπαλο, τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, δίνοντας 2.500 δολάρια το 2009 στην πρώτη, ανεπιτυχή υποψηφιότητα του Νιούσομ για κυβερνήτης.

«Σπασμένο σύστημα»

Πριν από την προσωπική του είσοδο στην πολιτική το 2015, ο Τραμπ ήταν συχνός χορηγός προεκλογικών εκστρατειών σε υποψηφίους και από τα δύο κόμματα. Και κατά τη διάρκεια της πρώτης του υποψηφιότητας για την προεδρία, ο Τραμπ απέκρουσε την κριτική για τις δωρεές του στους Δημοκρατικούς, καυχιέται για την επιρροή του και επικρίνει ένα «σπασμένο σύστημα».

«Δίνω σε όλους. Όταν μου τηλεφωνούν, δίνω. Και ξέρετε κάτι, όταν χρειάζομαι κάτι από αυτούς δύο χρόνια αργότερα, τρία χρόνια αργότερα, τους τηλεφωνώ. Είναι εκεί για μένα. Αυτό είναι ένα σπασμένο σύστημα», είπε κατά τη διάρκεια μιας προκριματικής συζήτησης για τις προκριματικές εκλογές του GOP το 2016.

Πηγή: CNN