Skip to main content

Λίβανος: Ισραηλινές επιδρομές σε αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ- Ισχυρές εκρήξεις

Κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή

Μετά την ισραηλινή επίθεση σε στόχους των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομές αργά το βράδυ σε αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Τα ισραηλινά πλήγματα έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής από τον ισραηλινό στρατό.

Πελώρια φωτιά στο λιμάνι Χοντέιντα

Νωρίτερα σήμερα το έπληξε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια πυρκαγιά.

Από τα ισραηλινά πυρά στην Υεμένη υπήρχαν και τουλάχιστον 80 θύματα. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah μετέδωσε εικόνες με άμαχους πολίτες της Υεμένης να λαμβάνουν πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία μετά τις ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με το δίκτυο. Ορισμένοι φαίνονταν να έχουν επιδέσμους και να είναι ξαπλωμένοι σε φορεία. Ένας άνδρας που μίλησε στο Al-Massirah είπε ότι πολλοί από τους τραυματίες ήταν λιμενικοί.

Houthi Media Centre/Handout via REUTERS

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν μια τεράστια φωτιά και τεράστιες ζημιές στο λιμάνι. Μια πελώρια στήλη μαύρου καπνού υψωνόταν στον ουρανό, σύμφωνα με εικόνες του Al-Massirah. «Ομάδες πολιτικής άμυνας και πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που καίει δεξαμενές πετρελαίου του λιμανιού», μετέδωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters