Skip to main content

Ισραήλ: Έπληξε αρκετούς στόχους των Χούθι ως απάντηση στις επιθέσεις

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Η απάντηση του εκπροσώπου των Χούθι

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε αρκετούς στόχους των Χούθι στη δυτική Υεμένη το Σάββατο, μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την ομάδα των ανταρτών στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη ημέρα.

Ορισμένοι «στρατιωτικοί στόχοι» επλήγησαν στη δυτική λιμενική πόλη Χοντέιντα, προπύργιο των Χούθι, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι η επίθεσή του ήταν «απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον του κράτους του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες».

«Κατάφωρη ισραηλινή επίθεση»

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι η Υεμένη υπέστη μια «κατάφωρη ισραηλινή επίθεση» που είχε ως στόχο εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της επαρχίας. Είπε ότι οι επιθέσεις έχουν στόχο «να αυξήσουν τα δεινά του λαού και να πιέσουν την Υεμένη να σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα».

Ο Αμπντουλσαλάμ δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα κάνουν τον λαό της Υεμένης και τις ένοπλες δυνάμεις της πιο αποφασισμένες να στηρίξουν τη Γάζα.