Skip to main content

Έλον Μασκ: Η CrowdStrike διαγράφηκε από όλα τα συστήματά μας

REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ποιες από τις σταθερές εταιρείες του είχαν διαγράψει το λογισμικό κυβερνοασφάλειας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, δημοσίευσε την Παρασκευή ότι η CrowdStrike έχει «διαγραφεί από όλα τα συστήματά μας, οπότε δεν υπάρχει καθόλου επέκταση».

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται το Business Insider, η Tesla έστειλε ορισμένους από τους υπαλλήλους της που εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια στα εργοστάσιά της στο Όστιν του Τέξας και στο Σπαρκς της Νεβάδα στο σπίτι τους νωρίτερα, αφού η διακοπή είχε ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος σε ορισμένα μηχανήματα των εγκαταστάσεων.

Ειδοποίηση στο προσωπικό της Tesla

Η αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε στο προσωπικό της μια ειδοποίηση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ότι τα συστήματά της είχαν επηρεαστεί από μια «διακοπή λειτουργίας των Windows Host» σε ολόκληρη την πλατφόρμα πληροφορικής της.

Μια δυσλειτουργία που προκλήθηκε από μια ενημέρωση της πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας Falcon Sensor της CrowdStrike προκάλεσε μια σημαντική παγκόσμια διακοπή λειτουργίας για πολλές υπηρεσίες cloud της Microsoft, επηρεάζοντας πολλούς βιομηχανικούς κλάδους. Οι υπηρεσίες διακόπηκαν σε αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, νοσοκομεία και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

«Η CrowdStrike εργάζεται ενεργά με τους πελάτες που επηρεάστηκαν από ένα ελάττωμα που βρέθηκε σε μια ενιαία ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για Windows hosts», δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, George Kurtz, προσθέτοντας ότι »δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και έχει αναπτυχθεί διόρθωση».

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ποιες από τις σταθερές εταιρείες του είχαν διαγράψει το λογισμικό κυβερνοασφάλειας, αλλά αργότερα δημοσίευσε στο X ότι ήταν ατυχές το γεγονός ότι «πολλοί από τους προμηθευτές και τις εταιρείες logistics μας χρησιμοποιούν (την CrowdStrike)».

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Η μεγαλύτερη αποτυχία IT που συνέβη ποτέ