Skip to main content

Έλον Μασκ: Η μεγαλύτερη αποτυχία IT που συνέβη ποτέ

REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Δηκτικά σχόλια από τον Μασκ

Ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία» πληροφοριακών συστημάτων που συνέβη ποτέ, περιέγραψε συνοπτικά ο Έλον Μασκ το παγκόσμιο μπλακ άουτ των τελευταίων ωρών.

Σχολίασε, δε, δηκτικά με αναρτήσεις του το «βραχυκύκλωμα» που επηρέασε αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και επικοινωνίες.

Έχει δίκιο ο Μασκ;

Όπως σχολιάζει το BBC, όσον αφορά τον άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς κάποιο χειρότερο περιστατικό, δεδομένου ότι σήμερα επηρεάστηκε ένα ευρύ φάσμα της βιομηχανίας και της κοινωνίας.

Το πιο πρόσφατο μπλακ άουτ τέτοιου είδους, ήταν όταν η Meta, η εταιρεία που κατέχει το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, «βραχυκύκλωσε» το 2021, επηρεάζοντας δισεκατομμύρια χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το σημερινό μπλακ άουτ είναι σε άλλο επίπεδο, σημειώνει το BBC.

Υπενθυμίζει πάντως ότι το 2017 δύο κυβερνοεπιθέσεις έθεσαν εκτός σύνδεσης εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές και είχαν τεράστιο αντίκτυπο στο βρετανικό σύστημα υγείας.

Το αληθινό τεστ για να δούμε αν ο Μασκ έχει δίκιο, είναι το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει η κανονικότητα και με ποιο κόστος, καταλήγει το βρετανικό δίκτυο.