Skip to main content

Crowdstrike – Ψηφιακό blackout: Προβλήματα στην μισθοδοσία των εταιρειών

REUTERS/Tyrone Siu

Αναμένονται καθυστερήσεις στην καταβολή τους

Προβλήματα στην μισθοδοσία των εταιρειών μπορεί να προκαλέσει το σημερινό, παγκόσμιο, ψηφιακό black out.

Η Melanie Pizzey, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της Global Payroll Association, δήλωσε:

«Σήμερα έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας πολυάριθμοι πελάτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό μισθοδοσίας τους λόγω της διακοπής λειτουργίας της Microsoft άλλα και άλλοι οι οποίοι κλήθηκαν να αποσυνδεθούν άμεσα. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί σύντομα ίσως υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στις εταιρείες, ιδίως για εκείνες που διαχειρίζονται τη μισθοδοσία σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπλέον, θα μπορούσε να υπάρξει καθυστέρηση όσον αφορά την επεξεργασία των μισθοδοσιών για το τέλος του επόμενου μήνα, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την καταβολή του μηνιαίου μισθού στους εργαζόμενους.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα απαιτηθεί από όσους διαχειρίζονται τη μισθοδοσία να εργαστούν υπερωριακά για να διορθώσουν το πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν φαίνεται να είναι κυβερνοεπίθεση. Αυτό σημαίνει ότι τα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων που καταχωρούνται στο πλαίσιο της μισθοδοσίας θα πρέπει να είναι ασφαλή, αν και βλέπουμε πολλές εταιρείες να λαμβάνουν δικαιολογημένα μέτρα για την ελαχιστοποίηση μιας τέτοιας απειλής ως προληπτικό μέτρο».

Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr