Skip to main content

Κυπριακό: Η Άγκυρα στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα κατεχόμενα – «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ»

EPA/ROBERT GHEMENT
Φωτογραφία αρχείου

Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία εν όψει της «μαύρης» επετείου - Στη Λευκωσία Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε το δεύτερο εκ των τριών προκλητικών επετειακών βίντεο για τα 50χρόνια της παράνομης κατοχής στην Κύπρο.

Το βίντεο έρχεται ως συνέχεια μετά την προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, αλλά και του πρώτου βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό ΥΠΑΜ την Πέμπτη όπου έκανε λόγο για «σφαγές από τρομοκράτες».

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα συνοδεύει ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει την τρίτη κατά σειρά πρόκληση της Άγκυρας, με την αποστολή 50 πολεμικών πλοίων το Σάββατο στην Κύπρο, ενώ καλεί τους Τουρκοκύπριους να παραστούν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ενώ ακούγεται και μια -γνώριμη απειλή- της Τουρκίας «μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ».

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση Άγκυρας κατά Δένδια για το Κυπριακό – Δηκτική απάντηση της Αθήνας

Ολόκληρο το βίντεο

Στο βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά «Η Επανάσταση της Επανάστασης της Ειρήνης»: «Μη με φωνάζετε τόσο εγκάρδια, μπορεί να έρθω απροσδόκητα μια νύχτα».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει ως ακολούθως:

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Μην με καλείτε τόσο εγκάρδια, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…

Στην 50ή επέτειο της Επιχείρησης Ευτυχής Ειρήνη, θυμόμαστε με οίκτο, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωσαν οι Τούρκοι συμπατριώτες μας στην Κύπρο.

Αναμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας να παραστούν αύριο στην παρέλαση με 50 πλοία».

Νέα πρόκληση της Τουρκίας για την Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες