Skip to main content

Ευρωκοινοβούλιο: «Σκοτώσατε ανθρώπους» φώναζε και κρατούσε μία εικόνα της Παναγίας

REUTERS/Johanna Geron

«Σκοτώσατε ανθρώπους, έχω το δικαίωμα να μιλήσω», φώναζε η Ευρωβουλευτής

Η ακροδεξιά Ρουμάνα ευρωβουλευτής Ντιάνα Σοσοάκα σηκώθηκε από τη θέση της και φώναζε κρατώντας μία εικόνα της Παναγίας: «Σκοτώσατε ανθρώπους, έχω το δικαίωμα να μιλήσω».

Η Σοσοάκα αποβλήθηκε από την αίθουσα, και φώναζε: «Σκοτώσατε ανθρώπους, έχω το δικαίωμα να μιλήσω», απαντώντας για τα σχόλια της φον ντερ Λάιεν, για την πανδημία και στο ότι τα εμβόλια «έσωσαν ζωές».

Η Σοσοάκα κράτησε μια θρησκευτική εικόνα και αρχικά αρνήθηκε να μετακινηθεί, λέγοντας στους ταξιθέτες: «Μην με αγγίζετε», ενώ προχώρησε και στην ανεκδιήγητη κίνηση να φορέσει φίμωτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδωσε «επαρκώς ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19, αποφάνθηκε χθες Τετάρτη δικαστήριο της ΕΕ – μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία υπέρ (ή κατά) της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το Ευρωπαϊκό Γενικό Δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση της Επιτροπής να αποκρύψει τμήματα των συμφωνιών περιείχε «παρατυπίες». Διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν απέδειξε ότι η ευρύτερη πρόσβαση στις συμβάσεις θα υπονόμευε τα εμπορικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Live – Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό