Skip to main content

Live – Ευρωκοινοβούλιο: Η κρίσιμη συζήτηση για την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν λεπτό προς λεπτό

REUTERS/Johanna Geron

Live η συνεδρίαση στην Ολομέλεια

Στον απόηχο της απόφασης-καταπέλτη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που ρίχνει σκιά στη διαδικασία επανεκλογής της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο τις πολιτικές της προτεραιότητες και περιέγραψε το όραμα και τα σχέδιά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής.

Κατά την κ. φον ντερ Λάιεν «βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή ελευθερία. Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους πολίτες της Ευρώπης. Ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση Άμυνας».

Η κ. φον ντερ Λάιεν πρότεινε επίσης τον διπλασιασμό του προσωπικού της Europol: «Θα πρέπει να γίνει μια πραγματικά επιχειρησιακή αστυνομική υπηρεσία». Θέλει επίσης να τριπλασιάσει το προσωπικό της Frontex, ένα από τα βασικά αιτήματα του μανιφέστου του ΕΛΚ: «Πρέπει να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρνει τις λύσεις για εμάς, το πρόγραμμά της είναι το σωστό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στην ολομέλεια, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νεοσύστατη ακροδεξιά ομάδα των Πατριωτών θα ψηφίσει κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρός της Ζορντάν Μπαρντελά.