Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν: Στήριξη από Βέμπερ – Καταψηφίζουν οι «Πατριώτες για την Ευρώπη»

REUTERS/Johanna Geron

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νεοσύστατη ακροδεξιά ομάδα των Πατριωτών θα ψηφίσει κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρός της Ζορντάν Μπαρντελά

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρνει τις λύσεις για εμάς, το πρόγραμμά της είναι το σωστό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στην ολομέλεια, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν.

Ο Βέμπερ επέμεινε ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν προσφέρει «σταθερότητα» και ζήτησε ενότητα εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ήπειρο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της πιθανότητας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει να συνεργαστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού, οι Ευρωπαίοι θέλουν μια ενωμένη και όχι μια διαιρεμένη Ευρώπη, όχι όπως οΌρμπαν και η  Λεπέν», δήλωσε αναφερόμενος στη νεοσύστατη ομάδα Πατριώτες της Ευρώπης, της οποίας ηγούνται το ουγγρικό Fidesz και η γαλλική Εθνική Συσπείρωση.

Την επανεκλογή της διεκδικεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Στο επίκεντρο η Άμυνα, ευθεία επίθεση στον Όρμπαν

Καταψηφίζουν και οι Πατριώτες για την Ευρώπη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νεοσύστατη ακροδεξιά ομάδα των Πατριωτών θα ψηφίσει κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρός της Ζορντάν Μπαρντελά.

Κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών, οι ψηφοφόροι δήλωσαν ότι αρνούνται την «τιμωρητική οικολογία», τη «μαζική μετανάστευση» και τον «πληθωρισμό των κανόνων», δήλωσε ο Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης, χτυπώντας την Πράσινη Συμφωνία και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

«Το μέλλον μας εξαρτάται από την κυριαρχία και την αναζήτηση στρατηγικής αυτονομίας για την Ευρώπη και τα έθνη μας», πρόσθεσε ο Μπαρντελά, καλώντας όλους τους ευρωβουλευτές να διασφαλίσουν ότι η φον ντερ Λάιεν δεν θα έχει άλλη εντολή.