Skip to main content

«Τίποτε δεν έγινε τυχαία» – Ντοναλντ Τραμπ, όπως… Δαβίδ

Η σφαίρX/The Spectator

Ο ρόλος που του επιφυλάσσεται σύμφωνα με όσους τον θεωρούν εκλεκτό του Θεού

Ηταν απλώς μια ακόμη απόδειξη ότι μια ανώτερη δύναμη τον προσέχει. «Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Τον προστάτευσε ο Θεός», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Ναθάνιελ Τόμας, αντιπρόσωπος του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών και πάστορας από την περιοχή της Ουάσινγκτον.

Αν και η ζωή του απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ευσεβής, για τους πιο αφοσιωμένους υποστηρικτές του, η αποφυγή της σφαίρας, που απλώς τραυμάτισε το αυτί του, αν και έφτασε λίγα εκατοστά από το να τερματίσει τη ζωή του, ήταν θεϊκή παρέμβαση.

Γιατί Δαβίδ;

Ο υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, Ντ. Τραμπ, έχει έναν αφοσιωμένο πυρήνα οπαδών οι οποίοι τον θεωρούν ως εκλεκτό του Θεού, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για 34 κακουργήματα, κατηγορήθηκε για ακόμη περισσότερα και καταδικάστηκε να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στην δημοσιογράφο Ε. Τζιν Κάρολ,, επειδή τη δυσφήμησε αφού τον κατηγόρησε για βιασμό.

Γιαυτό και οι εν λόγω οπαδοί δεν τον συγκρίνουν ρητά με τον Ιησού, αλλά τον αντιλαμβάνονται πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης με ζητήματα ηθικής μεν, ο οποίος ορίζεται από τους ουρανούς να ηγηθεί σημαντικών αποστολών του καλού έναντι του κακού – «λέγε με Δαυϊδ» (αν και« εκλεκτος» υπέπεσε σε σοβαρά παραπτώματα).

«Κάτι περισσότερο από μια απλή αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς»

Ο Μπρετ Γκαλασέφσκι, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της κομητείας Μιλγουόκι, χαρακτήρισε τις εκλογές «κάτι περισσότερο από μια απλή αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς. Πρόκειται για το καλό εναντίον του κακού».

«Κάτι πρέπει να παίζει ρόλο», δήλωσε στους New York Times, ο Μάικλ Τόμσον, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην κομητεία Λι της Φλόριντα, ενώ κοίταζε ψηλά, σαν να επικαλείτο τους ουρανούς.

«Επιλέχθηκε την κατάλληλη στιγμή»

«Δεν νομίζω ότι ο μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να αντέξει ούτε το ένα δέκατο από όσα έχει περάσει. Οπότε ναι, νομίζω ότι μάλλον επιλέχθηκε την κατάλληλη στιγμή για να καθορίσει την ιστορία της χώρας μας».

Η 73χρονη Σου Μινς, αντιπρόσωπος από το Μπέθελ Παρκ, τη γενέτειρα του δράστη της επίθεσης κατά του Τραμπ,  ανήκει στην Εκκλησία των Ευαγγελιστών, και είναι μέλος ομάδας προσευχής για τον πρώην πρόεδρο, από το 2016.

REUTERS/Brendan McDermid

Το στρίψιμο του κεφαλιού «τη σωστή στιγμή και στην σωστή γωνία»

Ο ίδιος ο Ντ. Τραμπ, προσπαθώντας να τηρήσει τις ισορροπίες, περιέγραψε το παραλίγο δυστύχημα επικαλούμενος τόσο τον παράγοντα «τύχη»  όσο και αυτόν της «θεϊκής παρέμβασης».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Washington Examiner, πίστωσε στον εαυτό του ότι γύρισε το κεφάλι του για να κοιτάξει ένα διάγραμμα στην γιγαντοοθόνη και απέφυγε τη σφαίρα

«Είναι απίστευτο. Έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά να στρίψω ακριβώς τη σωστή στιγμή και στην σωστή γωνία», είπε ο  Τραμπ.

«Αν έστριβα μόνο κατά το ήμισυ, θα χτυπούσε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου, οπότε δεν θα έπρεπε τώρα να βρίσκομαι εδώ».

Στο Truth Social ωστόσο τον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι «μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο να συμβεί».

Η «πανοπλία του Θεού»

«Ο Θεός προστάτευσε τον πρόεδρο Τραμπ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τους πυροβολισμούς ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους υποψήφιους για το χρίσμα του κ. Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε ότι η επιβίωση του κ. Τραμπ ήταν «ένα σημάδι του έργου του Θεού».

Ο Φράνκλιν Γκράχαμ, ο ηγέτης των ευαγγελιστών, δήλωσε στο Fox News ότι «το χέρι προστασίας του Θεού» ήταν πάνω του.

Ο Στίβεν Μπάνον, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος προστατεύεται από «την πανοπλία του Θεού».

Εδώ να σημειωθεί ότι ο Μπάνον εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών αφού κρίθηκε ένοχος για απείθεια προς το Κογκρέσο 

Τα «περι πανοπλίας του Θεού» ενέπνευσαν μια ολονυκτία προσευχή την Κυριακή στο Μιλγουόκι, που διοργάνωσε η Turning Point Action, μια συντηρητική ακτιβιστική ομάδα.

naftemporiki.gr