Skip to main content

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Περισσότερα από 20 όπλα κατείχε – νομίμως – ο πατέρας του δράστη

Ο δράστης κρατούσε ένα AR -15

Τι πιστεύουν οι αρχές για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητο του δράστη

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς μπορεί να ήταν το ήσυχο, καλό και έξυπνο παιδί, που περιγράφουν συμμαθητές και συνάδελφοί του, αλλά όπως φαίνεται μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με έντονη την κουλτούρα της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο πατέρας του 20χρονου δράστη είχε εγγεγραμμένα στο όνομά του περισσότερα από 20 όπλα. Αυτό προκύπτει από επίσημα έγγραφα των αστυνομικών αρχών, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο CNN. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα όπλα είχαν αποκτηθεί νόμιμα και υπήρχε άδεια οπλοκατοχής για αυτά.

Όταν οι πράκτορες ερεύνησαν το σώμα του δράστη, βρήκαν έναν πομπό, είπε άλλη πηγή στο CNN. Μια έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη αποκάλυψε έναν δέκτη με καλώδια να μπαίνει σε ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε πιθανά εκρηκτικά.

Απόπειρα κατά Τραμπ: Μαθήματα σκοποβολής έκανε ο δράστης, αλλά «δεν πείραζε ούτε μύγα» – Όλα τα αντιφατικά στοιχεία για την προσωπικότητά του

Ίσως ήθελε τα εκρηκτικά για αντιπερισπασμό

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν το τηλεχειριστήριο συνδεδεμένο με έναν πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δράστη ήταν μέρος του σχεδίου δολοφονίας.

Μια θεωρία που εξετάζουν είναι το να σκόπευε ο δράστης να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του ως τακτική αντιπερισπασμού, τραβώντας την προσοχή και το προσωπικό ασφαλείας μακριά από τη θέση της βολής και προς την έκρηξη, λένε στο CNN πηγές επιβολής του νόμου.

Το γεγονός ότι ο δράστης εντοπίστηκε από πολίτες και αντιμετώπισε έναν τοπικό αστυνομικό που προσπαθούσε να φτάσει στη στέγη μπορεί να τον έκανε να επισπεύσει το σχέδιό του και να παρακάμψει τη συσκευή απόσπασης της προσοχής, υποστηρίζουν πηγές.