Skip to main content

Μπάιντεν: «Τέλος οι πιέσεις να αποσυρθεί» μετά την απόπειρα κατά Τραμπ

(REUTERS/Rebecca cook)

Αισιοδοξούν οι «άνθρωποι» του Αμερικανού προέδρου - Προσωρινό φρένο στην προεκλογική εκστρατεία και προβληματισμός για την συνέχεια

Θα δώσει τέλος η επίθεση στον Τραμπ στις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ;

Καθώς εξελίξεις προκαλούν ανατροπές στην ήδη χαοτική προεδρική κούρσα των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί επανεξετάζουν τώρα τις προτροπές της περασμένης εβδομάδας να παραδώσει ο Τζο Μπάιντεν  την σκυτάλη σε ένα νεαρότερο  Δημοκρατικό.

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η απόπειρα δολοφονίας θα μειώσει την πίεση των Δημοκρατικών του Κογκρέσου προς τον Μπάιντεν, να αποχωρήσει από την κούρσα εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητά του για το αξίωμα.

«Τελείωσε», δήλωσε μια πηγή του Λευκού Οίκου στο Reuters σχετικά με την προσπάθεια να ωθηθεί ο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα του 2024.

«Αυτό μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξο», ανέφεραν ωστόσο άλλες πηγές των Δημοκρατικών. «Το κύμα των πιέσεων αναμένεται να συνεχιστεί μόλις ο Μπάιντεν, αναπόφευκτα, “σκοντάψει” ξανά».

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε όλοι»

 «Ο προεδρικός ανταγωνισμός τελείωσε χθες το βράδυ»  δήλωσε στο NBC News  βετεράνος σύμβουλος των Δημοκρατικών, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να δώσει μια ειλικρινή εκτίμηση της θέσης του κόμματός του.

«Τώρα ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στο να κρατήσουμε τη Γερουσία και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων» τόνισε.

Προσωρινό φρένο στην εκστρατεία

Εντωμεταξύ, το προεκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν απέσυρε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και σταμάτησε τις πολιτικές καταχωρίσεις συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν αναδείξει την καταδίκη του Τραμπ για κακούργημα τον Μάιο, σχετικά με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς,πριν από τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί σεξουαλικό σκάνδαλο.

«Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την αντίθεση μεταξύ του θετικού μας οράματος για το μέλλον και της οπισθοδρομικής ατζέντας του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων» δήλωσε μέλος της προεκλογικής καμπάνιας, δίνοντας το στίγμα του πώς σκοπεύουν να κινηθούν, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο προβληματισμός έγκειται στο κατά πόσο θα πρέπει να αρχίσουν να εστιάζουν ξανά, στις δικαστικές εμπλοκές του Τραμπ

naftemporiki.gr