Skip to main content

Αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ κατά του Τραμπ

(REUTERS/Brendan McDermid)

Ο Τόμας Κρουκς έστρεψε το τουφέκι του κατά του αστυνομικού και μετά πυροβόλησε προς τον Τραμπ

Οπαδοί του Τραμπ είχαν αντιληφθεί ότι ένας άνδρας είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή μιας στέγης ενός κοντινού κτιρίου και ήταν οπλισμένος. Προειδοποίησαν τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, οι οποίες και κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με δύο αστυνομικούς που μίλησαν στο Associated Press.

Ένας αστυνομικός ανέβηκε στην οροφή και μίλησε στον Κρουκς, ο οποίος έστρεψε άμεσα το τουφέκι εναντίον του.

Ο αξιωματικός υποχώρησε γρήγορα προς τη σκάλα και τότε ο Κρουκς πυροβόλησε προς τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς του, έπεσε νεκρός από τα πυρά σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, είπαν οι αστυνομικοί, που μίλησαν στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι έως τώρα αντιδράσεις

Να σημειωθεί ότι το σχετικό βίντεο που δείχνει ελεύθερο σκοπευτή να έχει εντοπίσει τον δράστη, αλλά να τον εξουδετερώνει τελικά, αφού αυτός έχει ανοίξει πυρ, έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική για τη Μυστική Υπηρεσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφύγει το όποιο σχόλιο για την αποτελεσματικότητα της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να μην γίνονται αυθαίρετες υποθέσεις, ωστόσο ζήτησε και ο ίδιος ανεξάρτητη έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στη συγκέντρωση του Τραμπ.

Καρφιά εξαπέλυσε ο εισαγγελέας της Πενσυλβάνια, σχολιάζοντας πως είναι εντυπωσιακό που ένας οπλισμένος άνδρας πλησίασε τόσο κοντά έναν πρώην πρόεδρο.

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.