Skip to main content

FBI για απόπειρα κατά Τραμπ: Πρώτα το τεστ DNA και μετά το όνομα του δράστη

REUTERS/Brendan McDermid

Γιατί δεν δημοσιοποιείται ακόμη το όνομα του φερόμενου ως σκοπευτή

Τα αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος από την Πενσυλβάνια. Παρόλα αυτά το όνομά του ή άλλα στοιχεία δεν έχουν επισήμως δοθεί στη δημοσιότητα.

Το FBI λέει ότι δεν είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει το όνομα του άνδρα που φέρεται να πυροβόλησε τον Τραμπ αυτή τη στιγμή. Όπως διευκρινίζει ο άνδρας έχει «αναγνωριστεί προσωρινά», αλλά ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA και βιομετρικών στοιχείων για να επιβεβαιωθεί οριστικά η ταυτότητά του.

«Δεν είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή να αποκαλύψουμε την ταυτότητα του φερόμενου ως σκοπευτή. Είμαστε στη διαδικασία της επιβεβαίωσης. Μόλις λάβουμε την επιβεβαίωση, θα δημοσιοποιήσουμε επίσημα το όνομα στον Τύπο», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI, Κέβιν Ρότζεκ. «Πρέπει να κάνουμε βιομετρικές επιβεβαιώσεις. Δεν υπήρχε ταυτότητα για το άτομο. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε φωτογραφίες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το τεστ DNA του και να λάβουμε βιομετρική επιβεβαίωση».

Το FBI δεν μπόρεσε επίσης να εξακριβώσει αμέσως ποιος τύπος πυροβόλου όπλου χρησιμοποιήθηκε και πόσοι πυροβολισμοί ακούστηκαν.

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.