Skip to main content

LIVE – Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Απόβαση» 1.700 στρατιωτών στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, μετά την «τεράστια αποτυχία ασφαλείας»

REUTERS/Carlos Barria TPX IMAGES OF THE DAY

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις, οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Μυστική Υπηρεσία, αποτυγχάνοντας να προλάβει την δολοφονική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό 1.700 Αμερικανοί στρατιώτες θα συνδράμουν στη ασφάλεια του Εθνικού Συνέδριου των Ρεπουμπλικανών.

Ήδη ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, παραδέχθηκε ότι έχουμε να κάνουμε με «μεγάλη αποτυχία» και δεσμεύτηκε οι Αμερικανοί να λάβουν απαντήσεις για το πώς και γιατί αυτή συνέβη.

Με νέα δεδομένα και στο πολιτικό πεδίο ο Ντόναλντ Τραμπ  σχεδιάζει τις επόμενες του κινήσεις του από το Μιλγουόκι, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.  Σήμερα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο και θα λάβει επισήμως το χρίσμα. Σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα εμφανίζεται ενωτικός, ενώ επαινεί τη Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με ηχητική ανάλυση, οι πυροβολισμοί προήλθαν από 3 διαφορετικά όπλα. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την προσωπικότητα του δράστη.

Συνεχής ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα των ερευνών.