Skip to main content

Η δεύτερη ζωή των Ινδών έχει μέγα πλήθος και λαμψη – Η μοναδική περίσταση στην οποία ξοδεύουν αφειδώς χρήματα

Τι διαμορφώνει την κουλτούρα των γάμων

Ο γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας πρόκειται να παντρευτεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις χλιδάτες εκδηλώσεις και τις εξωφρενικές δαπάνες, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του γάμου να έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα του πλανήτη.

Ο Mukesh Ambani είναι ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του ινδικού ομίλου Reliance Industries και ο νεότερος γιος του Anant Ambani παντρεύεται τη Radhika Merchant, κόρη του Viren Merchant, ιδιοκτήτη της Encore Healthcare.

Το «γλέντι» περιλαμβάνει μια τριήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του Ambani, το Jamnagar ήδη από τον Μάρτιο, στην οποία παρευρέθηκαν 1.200 καλεσμένοι. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν μέλη της παγκόσμιας ελίτ όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και αστέρες του Μπόλιγουντ.

Πώς να (μην) παντρευτείς: 4 μήνες γλέντι, Γκέιτς, Καρντάσιαν και Μπλερ στη λίστα καλεσμένων – Όλοι οι άλλοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν 2.000 διαφορετικά εδέσματα, εμφάνιση της Ριάνα και μια επίσκεψη στο καταφύγιο ζώων της οικογένειας, σύμφωνα με το BBC.

Το ζευγάρι έχει από τότε ξεκινήσει μια πολυτελή κρουαζιέρα με τους καλεσμένους του στη Μεσόγειο και πρόσφατα διοργάνωσε ένα άλλο προγαμιαίο πάρτι στη Βομβάη, στο οποίο εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ.

Πλήθος, χρώματα και χρυσάφι

Η οικογένεια των δισεκατομμυριούχων έχει φέρει στο προσκήνιο την αίγλη και την λάμψη των ινδικών γάμων και έχει κεντρίσει την περιέργεια σχετικά με το γιατί οι γάμοι είναι τόσο μεγάλη υπόθεση στην ινδική κουλτούρα.

«Η ινδική κληρονομιά και κουλτούρα βασίζεται στις αξίες της οικογένειας και της συγκέντρωσης όλων μαζί», δήλωσε στο CNBC Make It, η Πρίγια Σουγκλάνι, ιδρύτρια της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων και γάμων Pristine Events με έδρα το Λονδίνο.

Επιπλέον, οι ινδικοί γάμοι είναι εντυπωσιακοί επειδή οι Ινδοί έχουν μεγάλες οικογένειες, ποικίλες θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις και πολύχρωμες ενδυμασίες και κοσμήματα.

«Αν όλοι αυτοί οι καλεσμένοι απλώς μπουν σε ένα άδειο δωμάτιο θα το γεμίσουν με χρώμα. Σαρίκια γκλίτερ, και κοσμήματα θα ζωντανέψουν τον χώρο”, δήλωσε η Καρίσμα Μανουάνι υπεύθυνη διοργάνωσης πολυτελών γάμων για ινδικούς γάμους με έδρα το Λονδίνο

«Ακόμη κι ένας μικρός γάμος θα είναι πολύ λαμπερός και πολύχρωμος», πρόσθεσε.

Η δεύτερη ζωή

Στην ινδική κουλτούρα, οι γάμοι και οι κηδείες είναι δύο από τα μεγαλύτερα γεγονότα στα οποία κανείς δεν θα αρνηθεί ποτέ να παραστεί, σύμφωνα με τον Manwani.

«Είναι η αρχή της νέας ζωής του ζευγαριού» , εξήγησε η Μανουάνι.

«Ειδικά από την άποψη της νύφης. Στην ινδουιστική κουλτούρα, λένε ότι έχεις δύο ζωές. Μία όταν γεννιέσαι,  και στη συνέχεια αυτή την οποία ξεκινάς όταν παντρεύεσαι. Την ημέρα του γάμου σου, ξαναγεννιέσαι. Αυτή είναι μια εντελώς νέα ζωή. Οι γονείς σου σε παραχωρούν και ένας λαμπρός γάμος είναι ο τρόπος τους να δείξουν την αγάπη τους»

Όπως τόνισε ότι γονείς αποταμιεύουν για τους γάμους των παιδιών τους για πολλά χρόνια, ορισμένοι από τη γέννησή τους, και είναι η μοναδική περίσταση στην οποία ξοδεύουν αφειδώς χρήματα.

«Οι Ινδοί γενικά δεν κάνουν σπατάλες για την καθημερινότητα», είπε. «Είναι πολύ απλοί άνθρωποι. Θα κάνουν διακοπές μια φορά το χρόνο, αλλά τις περισσότερες φορές επιστρέφουν στα σπίτια των οικογενειών τους».

«Ο επισκέπτης είναι θεός»

«Στην Ινδία, υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “ο επισκέπτης είναι θεός” και αποτελεί κώδικα συμπεριφοράς στην ινδουιστική κοινωνία», σημείωσε επίσης η Μανουάνι.

«Τα ινδικά ζευγάρια και οι γονείς αντιμετωπίζουν κάθε καλεσμένο σαν να είναι θεός», είπε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχουν ποικιλία φαγητών για να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις των καλεσμένων τους, είτε είναι χορτοφάγοι είτε vegan- να έχουν καλάθια καλωσορίσματος στα δωμάτια του ξενοδοχείου και άλλες ευκολίες όπως υπηρεσίες μαλλιών και μακιγιάζ.

«Ο γάμος είναι η μοναδική στιγμή στη ζωή σου που θα ανταποδώσεις σε όλους σε έχουν καλέσει στους γάμους τους».

Επίδειξη του κοινωνικού στάτους

Παράλληλα, καθώς οι Ινδοί γενικά δεν υπερβάλλουν σε άλλα γεγονότα της ζωής τους, όπως τα πάρτι γενεθλίων ή οι επετείους, οπότε οι γάμοι είναι η μοναδική φορά που μπορούν να επιδείξουν την αξία τους, το κύρος τους, τον πλούτο τους και την κοινωνική τους θέση.

naftemporiki.gr