Skip to main content

Χαμάς: Διαψεύδει τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι στόχος της επιδρομής στη Χαν Γιουνίς ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ

(REUTERS/Mohammed Salem)

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, στην αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289

«Ψευδή» χαρακτήρισε η Χαμάς, τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι κατά τον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς στοχοθέτησε ηγετικά στρατιωτικά στελέχη της οργάνωσης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα» ανακοίνωσε η Χαμάς.

Γάζα: Αιματοκύλισμα με 71 νεκρούς – Στόχος ισραηλινής επιδρομής ένας από τους εγκεφάλους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, στην αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters