Skip to main content

Συνετρίβη ακροβατικό αεροσκάφος της πολωνικής ΠΑ – Σε εξέλιξη διάσωση (βίντεο)

Πηγή φωτογραφίας: Χ, (πρώην twitter)

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο πλαίσιο δοκιμαστικής επίδειξης

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν το M-346 Bielik να συντρίβεται στο έδαφος κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής επίδειξης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια πρόβας για την εκδήλωση της 30ής επετείου της Ταξιαρχίας Ναυτικής Αεροπορίας της Γκντίνια, το αεροσκάφος M-346 Demo Team της Πολωνικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια της πτητικής επίδειξής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του theaviationist, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα, εκτός από τη δήλωση της Γενικής Διοίκησης ότι η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πιλότος δεν εκτινάχθηκε

Τα πλάνα που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι ο πιλότος δεν εκτινάχθηκε.

Η ομάδα M-346

Η M-346 Demo Team, η νεότερη ομάδα ακροβατικών της Πολωνίας, ιδρύθηκε το 2023 και έκανε το ντεμπούτο της στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Πολωνίας, την αεροπορική επίδειξη στο Radom.

Η ομάδα αποτελείται από δύο πιλότους της Ομάδας Demo, οι οποίοι είναι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν δόκιμους στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Dęblin.

Και οι δύο έχουν πάνω από χίλιες ώρες πτήσης στο αεροσκάφος M-346 “Bielik”.

Το κύριο καθήκον τους στην 41η Αεροπορική Εκπαιδευτική Βάση είναι η πτητική εκπαίδευση των μελλοντικών πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, που προορίζονται για τα F-16 και F-35.

Το τυπικό πρόγραμμα αεροπορικής επίδειξης της ομάδας επίδειξης M-346 διαρκεί περίπου 10 λεπτά και αποσκοπεί στην επίδειξη της ευελιξίας και της ισχύος του αεροσκάφους.