Skip to main content

Μεντβέντεφ προς ΝΑΤΟ και Ουκρανία: Το ιδανικό θα ήταν να εξαφανιστούν κι οι δύο

Σκληρή ρητορική ξανά από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ στο Κίεβο

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωστός για την εμπρηστική του ρητορική, κατήγγειλε την Πέμπτη την υπόσχεση του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής να δώσει καθεστώς χώρας προς ένταξη στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» τόσο της Ουκρανίας όσο και της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μεντβέντεφ παρέθεσε στα αγγλικά τη δήλωση του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) στην μη αναστρέψιμη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Τι κέρδισε η Ουκρανία από τη Σύνοδο στο ΝΑΤΟ: Από τα F-16 έως την «μη αναστρέψιμη πορεία ένταξης»

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε στα ρωσικά: «Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η ΄μη αναστρέψιμη πορεία’ της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να ολοκληρωθεί είτε με την εξαφάνισή της είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμη καλύτερα -με την εξαφάνιση και των δύο».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος στη διάρκεια της προεδρίας του–από το 2008 ως το 2012–θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής, άλλαξε πλήρως στάση και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εισβολής στην Ουκρανία και βεβαίως εκ των πιο στενών συνεργατών του Βλαντίμιρ Πούτιν.

naftemporiki.gr