Skip to main content

Επιχείρηση -«καμουφλάροντας τον Μπάιντεν» – Το «κόλπο» με την μουσική

2307248517

Αποκάλυψη της WSJ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ακύρωσε γεύμα με τον Σολτς για να πάει για ύπνο - Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Μπάιντεν έχει παραχωρήσει τις λιγότερες συνεντεύξεις από οποιονδήποτε πρόεδρο σε αυτό το σημείο της θητείας του, από την εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Οι βοηθοί του Λευκού Οίκου ορθώνουν συχνά εμπόδια για να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους από το να υποβάλουν ερωτήσεις στον Αμερικανό πρόεδρο.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου συχνά βάζει μουσική ώστε να μην ακούγονται ερωτήσεις κατά την έξοδο του προέδρου.

Οι ραδιοφωνικοί παρουσιαστές που πήραν συνέντευξη από τον πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καθησυχαστεί το κοινό για την πνευματική ικανότητα του Μπάιντεν, δήλωσαν ότι τους δόθηκε ένας κατάλογος εγκεκριμένων ερωτήσεων από την επιτροπή εκστρατείας του Μπάιντεν.

Οι ανώτεροι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου για περισσότερο από ένα χρόνο διαχειρίζονται δυναμικά το πρόγραμμα, τις μετακινήσεις και τις προσωπικές συναντήσεις του προέδρου Μπάιντεν, καθώς προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα σημάδια ότι η ηλικία έχει επιβαρύνει τον γηραιότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρει η Wall Street Journal.

Απολύτως τα τυπικά

Οι ίδιοι περιόρισαν τις συνεντεύξεις τύπου και τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, απορρίπτοντας δύο φορές τις συνεντεύξεις στο ημίχρονο του Super Bowl -ένας εύκολος τρόπος για να προσεγγίσει εκατομμύρια ψηφοφόρους- και προσπάθησαν να διασφαλίσουν ότι οι συναντήσεις με δωρητές θα περιορίζονταν στις τυπικές ανταλλαγές ευγενικών σχολίων.

Ανώτεροι σύμβουλοι απέρριψαν προτάσεις για ταξίδια λόγω ανησυχιών ότι ο πρόεδρος δεν είχε την απαραίτητη αντοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδέας να κάνει εβδομαδιαία ταξίδια σε όλη τη χώρα το 2022 για να διαφημίσει τα οφέλη του νόμου για τις υποδομές.

Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν καθώς τα ολισθήματα του Μπάιντεν γίνονταν όλο και πιο εμφανή.

Η άθλια απόδοσή του στο 90λεπτο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, εξέπληξε τα μέλη του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στελεχών του Λευκού Οίκου που σπάνια περνούν χρόνο τετ-α-τετ με τον Μπάιντεν.

Αισθάνονται παραπλανημένοι

Τώρα, πολλοί δωρητές και βουλευτές λένε ότι αισθάνονται παραπλανημένοι από αυτό που θεωρούν ότι είναι μια προσπάθεια να κατασταλούν οι  ανησυχίες, που διατυπώθηκαν πολύ πριν από το άνοιγμα της συζήτησης, σχετικά με το κατά πόσον ο Μπάιντεν είναι κατάλληλος για μια δεύτερη θητεία. 

Δημοσιεύματα σχετικά με την πνευματική οξύτητα του προέδρου έχουν προκαλέσει επικρίσεις του Λευκού Οίκου και διαψεύσεις από τους συμμάχους του Μπάιντεν.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου και οι ιδιωτικές του συναναστροφές, σύμφωνα με ανθρώπους που τις περιέγραψαν, δείχνουν ότι ο Μπάιντεν έχει στιγμές που είναι οξυδερκής και λεπτομερής.

Άλλες φορές, είναι αφηρημένος, πελαγοδρομεί και δυσκολεύεται να εκφράσει τις σκέψεις του. Αυτού του είδους τα ολισθήματα έχουν γίνει πιο συχνά, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν συναντηθεί με τον πρόεδρο, ενώ πλέον πολλά από αυτά κοινοποιούνται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι που είχαν να τον δουν καιρό, είπαν ότι εξεπλάγησαν από το πόσο είχε καταπέσει.
Το περασμένο καλοκαίρι, ένας πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν είπε σε συνεργάτη του ότι η συνάντησή τους δεν ήταν «καλή» και ότι ο Μπάιντεν είχε γεράσει αισθητά από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν.

WSJ: Ακύρωσε γεύμα με τον Σολτς για να πάει για ύπνο

Εξάλλου, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια συνάντηση που είχε νωρίς το βράδυ με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, επειδή έπρεπε να πάει για ύπνο.

Η  WSJ γράφει ότι επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση στη Γερμανία εν μέσω της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο του 2022, όπου θα συζητούσαν για την Ουκρανία.

Τελικά, αντί του Αμερικανού προέδρου εμφανίστηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο πρώτος είχε πέσει για ύπνο.

Πάντως, σε δήλωσή του στην εφημερίδα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε το δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, οι παρόντες δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν δεν έδειξε κανένα σημάδι γνωστικής έκπτωσης. Ωστόσο, όπως είπαν, όσο περνούσαν οι μέρες φαινόταν σωματικά εξαντλημένος.

Σύμφωνα με τους ακολούθους του προέδρου των ΗΠΑ αυτό οφειλόταν στην έλλειψη κλιματισμού.

naftemporiki.gr