Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: Πιέσεις στον Μακρόν να μην πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

MOHAMMED BADRA/Pool via REUTERS

«Ο χρόνος μάς πιέζει και δεν πρέπει να φύγει τώρα»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ταξιδεύει κανονικά σήμερα για την Ουάσιγκτον, για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και πολιτικών του συμμάχων του αρχηγού του κράτους εξέφρασαν τις ανησυχίες του για την απουσία του, και ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απρόσμενη επικράτηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Η αριστερά θα συμφωνήσει για το όνομα ενός πρωθυπουργού, πρέπει να οργανωθούμε. Αλλά αν ο πρόεδρος πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για δύο ημέρες, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα», φοβάται ένας υπουργός, επιμένοντας στην ανάγκη ταχείας διαπραγμάτευσης για την επίτευξη ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Γαλλία: «Ο Μακρόν να αφήσει την Αριστερά να κυβερνήσει», ζητά το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Στις 18 Ιουλίου η πρώτη συνεδρίαση

Ειδικά από τη στιγμή που η συνεδρίαση της νέας Συνέλευσης θα ανοίξει στις 18 Ιουλίου, ημερομηνία έναρξης της 17ης κοινοβουλευτικής περιόδου, αλλά και εκλογών για την προεδρία του Palais Bourbon, του Μεγάρου δηλαδή της Εθνοσυνέλευσης, τα πράγματα είναι πιεστικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναρωτιέται για το αν είναι σκόπιμο να ακυρώσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν φτάνει εκεί. Δεν είναι στο μυαλό του να μην πάει», απαντά το περιβάλλον του Προέδρου Figaro, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει.

Πηγή: Le Figaro

Διαβάστε: «Πρεμιέρα» για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας