Skip to main content

Ζελένσκι: Νέο «μήνυμα» στο ΝΑΤΟ για την αντιαεροπορική άμυνα

REUTERS/Lukasz Glowala

Περιμένει «συγκεκριμένα βήματα»

Συγκεκριμένα βήματα περιμένει από τους δυτικούς εταίρους της η Ουκρανία, για να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα και να προστατεύσει τον ενεργειακό της τομέα,σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα για την Ουάσιγκτον όπου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Πολωνία.

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων

Εντωμεταξύ, μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, σήμερα Δευτέρα το πρωί.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία το πρωί, βάσει του τελευταίου απολογισμού.

Νέο ρωσικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων σε ιατρικό κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, μερικές ώρες μετά το προηγούμενο χτύπημα σε νοσοκομείο παίδων σε άλλη συνοικία.

Προειδοποίηση Ζελένκσι για αντίποινα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 40 πυραύλους κατά διάφορων ουκρανικών πόλεων, πλήττοντας ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και υποδομές σε όλη τη χώρα.

Αργότερα, σε δήλωσή του, με προειδοποίησε με αντίποινα.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ, αεροπορικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κατευθυνόμενους πυραύλους σε μια συνδυασμένη επίθεση σε ουκρανικές πόλεις, ανακοίνωσε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.