Skip to main content

Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Επλήγη νοσοκομείο παίδων

REUTERS/Gleb Garanich
Διασώστες στο Νοσοκομείο Παίδων Ohmatdyt που υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών, στο Κίεβο της Ουκρανίας, 8 Ιουλίου 2024.

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά διάφορων ουκρανικών πόλεων - Τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε όλη την Ουκρανία

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 9 ακόμη τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ενώ αιματηρές πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 άλλοι τραυματίστηκαν σε άλλη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κρίβι Ριχ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε όλη την Ουκρανία, οι νεκροί των πυραυλικών επιθέσεων ανέρχονται σε τουλάχιστον 20, ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 50.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 40 πυραύλους κατά διάφορων ουκρανικών πόλεων, πλήττοντας ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και υποδομές σε όλη τη χώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον απεγκλωβισμό ατόμων στο νοσοκομείο στο Κίεβο.

«Μια από τις χειρότερες επιθέσεις στα 2 χρόνια πολέμου»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια. Η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι μια τις χειρότερες στα δύο χρόνια πολέμου, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Κατά τις τοπικές αρχές, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ενεπλάκη στην αναχαίτιση ρωσικής πυραυλικής επίθεσης, τόσο στο Κίεβο, όσο και σε άλλες πόλεις.

Χάρκοβο: Όχημα έπεσε σε νάρκη – 4 νεκροί

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε οικογένεια έπεσε σε νάρκη καθώς διέσχιζε δασική έκταση κοντά στο Χάρκοβο, χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως απέτρεψε ουκρανική απόπειρα πειρατείας βομβαρδιστικού αεροπλάνου

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε πως εμπόδισε απόπειρα της Ουκρανίας να οργανώσει την πειρατεία ενός ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3.