Skip to main content

Ολιβιέ Φορ (Σοσιαλιστές): Μέσα στην εβδομάδα θα προτείνουμε πρωθυπουργό

REUTERS/Sarah Meyssonnier

«Δεν είναι κατάλληλος ο Μελανσόν»

Ο Olivier Faure, ο ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, δήλωσε ότι η αριστερή συμμαχία θα προτείνει κάποιον για τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας αυτή την εβδομάδα.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια υποψηφιότητα για το Ματινιόν (σ.σ. το γαλλικό “Μαξίμου”) αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Φορ στη γαλλική τηλεόραση. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να «παραδεχθεί την ήττα» και η αριστερή συμμαχία να τον «αναγκάσει» να λάβει υπόψη τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής και να της επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Εκλογές στη Γαλλία: Πώς κατανέμονται οι έδρες – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Το ποιος θα είναι ο αριστερός υποψήφιος παραμένει προς το παρόν άγνωστο και υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Το όνομα του ίδιου του Φορ πάντως ακούγεται και ο Γάλλος Σοσιαλιστής δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί «είτε με συναίνεση είτε με ψηφοφορία».  Αλλά θα ήθελε να είναι «κάποιος που μπορεί να συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία τόσο στην Εθνοσυνέλευση όσο και στον λαό».

Ο Φορ δήλωσε ότι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, ιδρυτής της Ανυπότακτης Γαλλίας, δεν έχει το «προφίλ» για τη θέση αυτή, διότι «είναι σίγουρα η πιο διχαστική φιγούρα εντός του Νέου Λαϊκού Μετώπου».

Live – Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr