Skip to main content

Ευρωκοινοβούλιο: Μεγαλώνει η ευρω-ομάδα Όρμπαν – Εντάσσεται ο Βίλντερς

Fred MARVAUX/EUROPEAN UNION

Το κόμμα του Βίλντερς κατέχει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα ανήκε στην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»

Ισχυροποιείται η ευρω-ομάδα που συγκροτεί ο Βίκτορ Όρμπαν. Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς ανακοίνωσε πως θα ενταχθεί στην ομάδα του Ούγγρου πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Είμαστε πατριώτες του PVV (Κόμμα για την Ελευθερία), αγαπάμε τη χώρα μας», αναφέρει ο Βίλντερς σε δελτίο Τύπου. «Ισχυροί και κυρίαρχοι. Αντισταθείτε στην παράνομη μετανάστευση. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την ελευθερία. Και υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Προστατεύουμε την ιουδαιο-χριστιανική κληρονομιά μας. Και τις οικογένειές μας», συμπληρώνει. «Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα ενταχθούμε με υπερηφάνεια στους “Πατριώτες για την Ευρώπη”», υπογραμμίζει ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς.

Ο κ.  Όρμπαν ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή του να συγκροτήσει μια νέα ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα, με την ονομασία «Πατριώτες για την Ευρώπη», μαζί με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) και το κεντρώο κίνημα του πρώην πρωθυπουργού της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις.

Το κόμμα του Βίλντερς κατέχει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα ανήκε στην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID).

Εν τω μεταξύ δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι και η Μαρίν Λε Πεν εξετάζει το ενδεχόμενο να διαλύσει την ευρω-ομάδα της Ταυτότητας & Δημοκρατίας, και να συνταχθεί με εκείνη του Βίκτορ Όρμπαν. Σημειώνεται πως το κόμμα της Λε Πεν είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο με 30 Ευρωβουλευτές.