Skip to main content

Πούτιν: Ο Όρμπαν βρίσκεται εδώ και ως εκπρόσωπος της ΕΕ

Sputnik/Valeriy Sharifulin/Pool via REUTERS

Το πρώτο σχόλιο του Ρώσου προέδρου για την επίσκεψη του Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θεωρεί ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βρίσκεται στη Ρωσία ως εκπρόσωπος της ΕΕ για να συζητήσει μαζί του τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη φορά ήρθατε όχι μόνο ως μακροχρόνιος εταίρος, αλλά και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Περιμένω να μου πείτε τη θέση σας (για την Ουκρανία) και τη θέση των Ευρωπαίων εταίρων», πρόσθεσε, αν και η ΕΕ έχει ήδη δηλώσει ότι ο Βίκτορ Όρμπαν δεν έχει ευρωπαϊκή εντολή.

Η ΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο Βίκτορ Όρμπαν επισκέπτεται τη Μόσχα αποκλειστικά στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας και δεν εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάλας: Η επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα δεν εκπροσωπεί την ΕΕ

Φον ντερ Λάιεν: Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν

«Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν», επισημαίνει με ανάρτησή της στο «Χ», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας στη Μόσχα.

«Μόνο η ενότητα και η αποφασιστικότητα θα ανοίξουν το δρόμο για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», τονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής.